Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Arvo Aller kohtus videosilla vahendusel oma Saksa kolleegiga (2020-05-13 08:41:39)

Maaeluminister Arvo Aller kohtus 12. mail videosilla vahendusel Saksamaa toidu ja põllumajandusministri Julia Klöckneriga, et arutada Saksamaa eesistumise ajal lahendamist vajavaid probleeme.

"Uus Euroopa Liidu Nõukogu eesistumisperiood, mis algab 1. juulil, ei ole Saksamaale kerge, sest muude küsimuste kõrval tuleb eesistujamaal hakata lahendama Covid-19 viiruse põhjustatud kriise. Mul on hea meel, et pandeemiakriiside kõrval saime rääkida ka maaelu ja põllumajanduse vaatest olulistel teemadel," ütles maaeluminister Arvo Aller.

"Üks Eesti jaoks olulisi murekohti on Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika (ÜPP) finantseerimise tagamine, mis tuleb viia kooskõlla põllumajandusele pandud ootuste ja kohustustega. Kindlasti on vaja jõuda kiiresti kokkuleppele järgmise perioodi eelarves ja liikuda edasi otsetoetuste võrdsustamise suunal," toonitas Aller.

"Probleemina tõime esile väikesemahulise rannapüügi ning sisevete kalapüügi võrdse kohtlemise vajaduse," lisas Aller. "Samuti soovime kvoodiülekande suurendamise võimalust, kuna kalaturul on keerulised ajad."

Euroopa rohelisest kokkuleppest rääkides jagas Saksa põllumajandusminister Julia Klöckner meie arvamust, et roheleppes püstitatud eesmärgid nõuavad adekvaatseid rahalisi panuseid. "Meil tuleb põllumajandusministritena edasi liikumiseks jõuda võimalikult ruttu ühisele seisukohale, nii finantseerimise kui ka eesmärkide puhul," toonitas Klöckner.

Aller tunnustas Saksa kolleegi algatuse eest seada piirid toidulisandites ja rikastatud toitudes kasutatavatele vitamiinidele ja mineraalainetele. "Eesti toetab sakslaste algatust ja loodab väga, et Euroopa Komisjon jätkab tööd piirnormide sätestamisel," ütles Aller.

Käsitlevate teemade hulgas puudutati veel roheleppe valguses loodava strateegia "Talust toidulauani" valmimist, toidujulgeoleku tagamist ja teisi võimalikke koostöökohti. "Ühtlasi oli mul hea meel kutsuda Saksa kolleegi üles toetama Eesti algatust nimetada 2025. aasta rahvusvaheliseks rukkiaastaks ning panustama aasta korraldamisse," sõnas Arvo Aller.



Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.