Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eelistagem maaelu kui elulaadi (2007-02-17 06:06:14)

 

Eestimaa Talupidajate Keskliidu (ETKL) IV kongress oli pühendatud eelseisvatele Riigikogu valimistele ja peeti 13. veebruaril Sakus. Tervituskõnega esines Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves.

Kord aastas kokkukutsutav kongress on ETKLi kõige esinduslikum kogu, kus arutatakse eelseisva aasta kõige olulisemaid küsimusi. Kõige tähtsam on Riigikogu valimistel osalemine ja oma hääle andmine tuleviku nimel. Riigikogu järgmisest koosseisust sõltub, millised poliitilised jõud hakkavad Eestis rakendama Euroopa Liidu ühist põllumajanduspoliitikat ja kuidas Brüsselis Eesti põllumeeste vajaduste eest seistakse.

Avakõnes rääkis ETKLi juhatuse esimees, Pajumäe talu peremees Arvo Veidenberg, et hea meel on sellest, et talupidajate keskliit on suutnud poliitilisele ebasoosingule vaatamata siiski vastu pidada ning kaasa rääkida Maaelu Arengukava (MAK) koostamisel Eestis. Tuleb taotleda MAKi täiustamist ja meetmete vahelist raha jaotust on vaja muuta. Valimistel peaksime toetama eelkõige neid erakondi, kelle programmides on näha tahet talude arengu ees seisvate probleemide lahendamiseks.

Tulevikku vaadates, kuulub ETKL poolehoid 7000 multifunktsionaalsele peretalule, mis sobivad maale nii majanduslike, sotsiaalsete kui ka keskkonnanõuete tagamise seisukohalt.

Kongressi juhatanud ETKLi peadirektor Kaul Nurm selgitas, et ta ei kutsunud põllumajandusminister Ester Tuiksood, sest Rahvaliit oleks saanud sel juhul kaks korda sõna ettekandeks. Küll olid kutsed saadetud põllumajandusministeeriumi kõrgetele ametnikele, kes olid seotud MAKi väljatöötamisega. Ühtegi ei tulnud.


Allikas: ajaleht Harjumaa 16.02.2007, Mart Porila.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.