Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pindalatoetuste väljamaksmine on juriidiline, mitte poliitiline küsimus (2007-02-16 10:40:38)

 

Ühtset pindalatoetust ja põllukultuuride kasvatamise täiendavat otsetoetust on kätte saanud ligi 98% taotlejatest…

Põllumajandusministeeriumi abiminister Rain Vändre kinnitas eilsel kohtumisel põllumajandustootjatega Kaalis Saaremaal, et ministeerium on astunud same lahendamaks pindalatoetuste tagasinõudmisega ja võimalike sanktsioonide rakendamisega seotud probleeme.

Vändre sõnul on põllumajandusminister möödunud aasta lõpus Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametile (PRIA) saadetud kirjaga peatanud pindalatoetuste tagasinõudmised nende puhul, kellel suurte pinnaerinevuste tõttu on oht kogu saadud toetusest ilma jääda.

“Oleme tellinud selles küsimuses täiendava auditi, et välja selgitada probleemide põhjused,” selgitas Vändre. “Selline audit on vajalik pädeva otsuse tegemiseks, mis peab olema vastavuses Euroopa Liidu vastavate õigusaktidega.”

Ministri nõuniku Maido Pajo sõnul püütakse põhiliselt Saare- ja Hiiumaa tekkinud probleemidega poliitilisi kirgi kütta, mis on vastutustundetu. "Kui PRIA on eksinud, siis tuleb tal endal oma vead parandada. PRIA peab toetuste väljamaksmisel pidama kinni reeglitest, kuid ei tohi tagantjärele toetusi ära võtta ega karistada neid taotlejad, kes on toiminud ausalt", lisas ministri nõunik Maido Pajo.

Tulenevalt toetuste jagamist reguleerivatest õigusaktidest on PRIA-l kohustus ühtne pindalatoetus taotlejatele välja maksta hiljemalt 30. juuniks 2007. aastal ning põllukultuuride kasvatamise täiendav otsetoetus hiljemalt 30. aprilliks.

PRIA on tänaseks välja maksnud ühtset pindalatoetust 530 miljonit ja põllukultuuride kasvatamise täiendavat otsetoetust 293 miljonit krooni. Ühtset pindalatoetust ja põllukultuuride kasvatamise täiendavat otsetoetust on seega kätte saanud ligi 98% taotlejatest.
12. veebruaril alustas PRIA ka Maaelu arengukava (MAK) pindalatoetuste väljamaksmisega ning praeguseks on välja makstud ebasoodsamate alade toetus, kokku 112 miljonit krooni.
Järgmisel nädalal alustab PRIA keskkonnasõbraliku tootmise, mahetootmise, kiviaedade ja ohustatud tõugu loomade kasvatamise toetuste maksetega ning veebruari lõpuks on need toetused välja makstud. Toetuste saajad on üleval PRIA kodulehel.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 16.02.07 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.