Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Turismimessil tutvustatakse ohustatud liikidega kauplemist (2007-02-15 16:57:02)


Keskkonnaministeerium osaleb 16.-18. veebruarini, s.o reedest pühapäevani Tallinnas toimuval turismimessil Tourest 2007, kus tutvustab ohustatud looma- ja taimeliikidega kauplemisega seotud kokkulepet.

”Looduslike ohustatud looma- ja taimeliikidega rahvusvahelise kaubanduse konventsiooni ehk CITES rakendamist raskendab just avalikkuse vähene teadlikkus," lausus keskkonnaministeeriumi looduskaitseosakonna peaspetsialist Kadri Alasi. "Messil osaleb hulk Eesti ja naaberriikide turismifirmasid ning eksootilisi maid külastada plaanivaid reisihuvilisi, kellele teavitustöö ohustatud liikide kaubandusest suunatud ongi."

Üheks levinumaks rikkumiseks Eestis CITES-i vallas on ohustatud liikidest suveniirid, mida turistid on heausklikult reisidelt kaasa toonud, teadmata, et see ei ole lubatud. Alasi sõnul on sellisteks suveniirideks näiteks erinevate roomajate nahast valmistatud kotid ja vööd või pudelisse topitud maod. Keelatud esemete nimekirjas on veel näiteks ka haruldaste liikide karusnahad, elevandiluust valmistatud ehted, samuti kaaviar ehk tuuraliste must kalamari.

Ohustatud taime- ja loomaliikide rahvusvahelist kaubandust tutvustav näitus on valminud Taani abiprogrammi raames ning see koosneb 14-st erinevat teemat käsitlevast stendist. Väljas olevad näidised on saadud Taanist ning Eesti tollis ja keskkonnainspektsiooni poolt konfiskeeritud esemete hulgast.

Sama näitusega on keskkonnaministeerium ka varasematel turismimessidel väljas olnud ning tagasiside on olnud väga hea. Sageli on pärast väljapanekuid pöördutud täiendavate küsimustega ka ministeeriumi poole.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi 15.02.2007 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.