Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaomanikud saavad erastada kinnisasjaga piirneva maariba (2007-02-15 11:46:25)


Määruse esmärgiks on lahendada tekkinud maaribade probleemi…

Neljapäeval, 15. veebruaril võttis Vabariigi Valitsus vastu Maareformist tuleneva määruse, mis annab võimaluse erastada kinnisasja juurde kuuluva iseseisva kasutusvõimaluseta maariba.

Määruse eesmärgiks on lahendada maade tagastamisel, erastamisel, munitsipaliseerimisel ning riigi omandisse jätmisel tekkinud maaribade probleemi. “Tegemist on maaribadega, mis jäid erastamisel kinnisasjade vahele ning millest ei ole võimalik moodustada iseseisvalt kasutatavat maaüksust,“ ütles Maa-ameti juriidilise osakonna juhataja Triinu Linnus. “Määrus kehtestab korra, kuidas neid maid erastada ja liita piirnevate kinnisasjadega.“

Määrus annab kohalikule omavalitsusele õiguse algatada kinnisasjaga liitmiseks sobiva maa väljaselgitamist. “Kinnisasjaga liitmiseks sobiva maa piirid määratakse otstarbekust, planeeringu ja maakorralduse nõudeid arvestades,“ selgitas Linnus.

Maa erastamise korraldaja on maavanem ning erastamise eeltoimingud teeb kohalik omavalitsus. Erastatava maa müügihind on maa asukoha maksustamishind.

Maavanema kui erastamise korraldaja ülesanne on tagada järelevalve. “Maavanem peab tagama, et ribade nime all ei toimuks iseseisvat kastutamist võimaldavate maaüksuste kontrollimatut ehk täiendavat erastamist,“ sõnas Linnus.

Lisainfo: Triinu Linnus, Maa-ameti juriidilise osakonna juhataja, tel 665 0755, e-post triinu.linnus@maaamet.ee.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 15.02.2007 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.