Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pakane taandub mõneks päevaks (2007-02-15 08:25:20)


Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 14. veebruaril Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

”Möödunud nädala pakane on taandunud, kuid külmade õhumasside mõju Eesti ilmale püsib ka lähipäevil.
Neljapäeval ja reedel mõjutab meie ilma Soome kohal paiknev kõrgrõhkkond. Taevas on muutlikult pilves ja olulist sadu ei ole ette näha. Puhuvad valdavalt nõrgad ida- ja kagutuuled, öösiti on külma 10...18 ja päeval 5...11 kraadi. Nädalavahetusel tugevneb läänepoolse tsükloni mõju ja kõrgrõhkkond on sunnitud aeglaselt Venemaale taanduma.
Laupäev on veel vahelduvalt pilves, olulise sajuta. Tuul pöördub aga lõunasse, tugevnedes päeval 4-8, iiliti 12 m/s. Öösel tuleb 11...18 ja päeval 5...10 kraadi külma.
Pühapäeval on pilvi enam ning päeval suureneb lumesajuvõimalus. Lõunatuule kiirus ulatub 4-8, iiliti 12 m/s. Pühapäeva öösel tuleb 6...13 ja päeval 0...6 kraadi külma. Ööl vastu esmaspäeva sajab lund ja tuiskab, saartel võib tulla ka lörtsi või isegi vihma. Läänetuul puhub 4-8, iiliti 12 m/s ning õhutemperatuur jääb -3...+3 kraadi vahele.
Esmaspäeva päeval pilvisus hõreneb, hooti sajab lund. Tuul pöördub põhja, puhudes 5-10, iiliti kuni 15 m/s. Keskpäeval on õhutemperatuur -5...+1 kraadi piires, õhtupoolikul peaks ilm üsna kiiresti külmenema.
Teisipäeval ja kolmapäeval sirutub põhjast meieni uus kõrgrõhuhari. Põhjatuul nõrgeneb ja pöördub kolmapäevaks idakaartesse, selle kiirus on 2-8 m/s. Ilm on vahelduvalt pilves ning olulise sajuta. Teisipäeva öösel tuleb 9...16 ja päeval 8...13 kraadi külma. Kolmapäevaöine õhutemperatuur langeb -16...-23 kraadini, päevaks on oodata 10...15 kraadi külma.

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame -4...-5 kraadist Lääne-Eesti saartel -9 kraadini Ida-Eestis, mis on normist 2...3 kraadi külmem. Sademeid on oodata Ida-Eestis alla 10 mm, mis on normi piires ja Lääne-Eestis 10-15 mm, mis on kuni 1,5 korda üle normi.” 

Nädalaennustus pannakse tavaliselt üles iga kolmapäeva hilisõhtul. Ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sellesse nädala jooksul aeg-ajalt parandused.

Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.


Lisainfot vaata Aiandus.ee rubriigist
ILM.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.