Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
President Ilves rõhutas põllumeeste võrdse kohtlemise põhimõtet (2007-02-14 07:53:55)


Üheks eesmärgiks säilitada maatootmine ka väiksemates taludes…
 
President Toomas Hendrik Ilves rõhutas 13. veebruaril Eesti Talupidajate Keskliidu kongressi tervituskõnes põllumajandustootjate võrdse kohtlemise põhimõtet.

Riigipea sõnul on nii Eesti kui Euroopa Liidu maaelutoetused mõeldud põllumajandusliku tootmise arendamiseks ja investeeringuteks, mitte aga lisakasumina või kingitusena neile, kes niigi kenasti toime tulevad, vahendas presidendi kantselei avalike suhete osakond.

Presidendi hinnangul peab Eesti riik sellega arvestama peatselt jõustuva Maaelu Arengukava rakendamisel.

«Meil ei ole vaja siin kopeerida Euroopa Liidu varasemate aegade mudeleid, kus suurem osa põllumajandusvaldkonna rahast laekub väga väikesearvulise agrobusinessi pangakontodel,» ütles president Ilves.

Tema sõnul võivad Euroopa ühtse põllumajanduspoliitika rahastamismudelit oodata ees suured ümberkorraldused, mille käigus hakatakse rohkem eelistama maaelu kui elulaadi.

Riigipea hinnangul peab Eesti riigi põllumajanduspoliitika lähtuma kolmest kesksest eesmärgist, milleks on tootmise konkurentsivõime, suutlikkus varustada Eesti elanikud kodumaise ja tervisliku toiduainega ning maatootmise säilitamine ka väiksemates taludes.

President Ilves kutsus talupidajaid üles suuremale kogukondlikule koostööle ning rõhutas Talupidajate Keskliidu rolli keskmiste ja väiksemate talude huvide kaitsmisel.


Allikas: www.etv24.ee 13.02.2007.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.