Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Erinevate maade rahvustaimed Tallinna Botaanikaaias (2007-02-13 07:36:47)


16.-20. veebruarini toimub Tallinna Botaanikaaia palmimajas näitus „Maailma rahvustaimed”. Näitusel on võimalik tutvuda ligi 150 riigi rahvustaimedega.

Puudel ja lilledel on iidsetest aegadest olnud eriline koht inimeste elus ja südametes. Paljud nendest on saanud rahvuslikeks sümboliteks ning, kas siis ametlikult või mitteametlikult, valitud rahvustaimedeks. Osa taimi on austava nimetuse rahvuspuu või rahvuslill omandanud suhteliselt hiljuti. Need on peamiselt hävimisohus ja haruldased taimed, kes tänu ühiskonna keskkonnateadlikkuse kasvule on võetud rahvussümboli kaitsva tiiva alla.
 

Näitusel anname teada, miks ühte või teist taime austatakse, kuidas neid kasutatakse ja millised nad välja näevad. Rahvustaimedeks on valitud palju tuttavaid, aga ka üsna vähetuntud puid-põõsaid-lilli.

 

Meie lähimate naabrite lätlaste rahvuslill on härjasilm, soomlastel maikelluke, rootslastel harakkuljus, venelastel kummel - kõik ka meil teada-tuntud aia- ja metsataimed.

 

Taimesümbolite hulgas on ka palju eksootilisi ja põnevaid taimi nagu kuveidi kaamelipusa, panama tuvikäpp, bermuda sininokk, malta ürgjumikas, kaimanisaarte banaankäpp jpt, kelle nimi juba ise ütleb, millise riigi rahvas teda üle kõige armastab.

 

Laupäeval ja pühapäeval on avatud teenurk, kus erinevate rahvaste teesid tutvustab rahvatraditsioonide keskus Terve Maailm.

 

Tallinna Botaanikaaed ootab külla kõiki, kes soovivad rohkem teada erinevatest rahvussümbolitest.

Palmimaja on avatud kella 11.00-16.00.

 

Lisainfo: kuraatorid Taimi Puusepp ja Krista Kaur, tel 606 2671.

Allikas: Tallinna Botaanikaaia 12.02.2007 teade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.