Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Uus viinamarjade säilitustehnoloogia võib päästa veiniallergiast (2007-02-13 07:35:42)

 
Uus veinitööstuse jaoks korjatud viinamarjade säilitustehnoloogia võib päästa paljud inimesed veiniallergiast.

 

Hispaania teadlased avastasid, et viinamarjade töötlemine osooniga säilivuse pikendamise eesmärgil veinitööstuses on 90 protsenti sama efektiivne nagu vääveldioksiid, mida tootjad praegu kasutavad. Samas ei põhjustanud osooniga töötlemine ühtegi vääveldioksiidi puhul Lisaks avastati, et osooniga töödeldud viinamarjad sisaldasid võrreldes tavaliste viinamarjadega kuni 4 korda enam antioksüdante.

 

Vääveldioksiidi seostatakse ajakirja Chemical and Industry põhjal allergiaga, mis võib esile kutsuda astmat või migreeni.

 

Ekpertide sõnul võivad aga allergilisi reaktsioone esile kutsuda teisedki veini koostisained.

Nii arvatakse, et ka histamiinid ja tanniinid, mis esinevad veinis - eriti punases - loomulikul kujul, võivad põhjustada sügelust, löövet, diarröat ja astmat.

 

Allergy UK kõneisiku sõnul on vääveldioksiid nende reaktsioonide puhul küll tavaliseks, kuid mitte ainsaks põhjuseks. «Seega uus meetod ei pruugi lahendada probleemi kõigi inimeste jaoks,» arvas ta.

 

Allikas: www.postimees.ee 12.02.2007, Marina Zemtsovskaja.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.