Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Koduõppe ajal uuri looduse saladusi osaledes RMK metsaviktoriinis (2020-03-20 07:20:12)

Algas RMK internetipõhine metsaviktoriin, mis viib looduskaitse juubeliaastal õpilased looduse radadele - algul interneti vahendusel ja hiljem rahvusparkides.

Metsaviktoriin kestab 16. märtsist 15. aprillini ja pakub võimalust loodusõppe mitmekesistamiseks ajutiselt koduõppel olevatele õpilastele.

Riigimetsa Majandamise Keskus korraldab juba 19. korda metsaviktoriini Eesti koolidele. Internetipõhine viktoriin on tänavu pühendatud Eesti looduskaitse juubeliaastale: Eestis sai ametlik looduskaitse alguse 1910. aastal ehk 110 aastat tagasi, kui Riia Loodusuurijate Ühing rentis Vaika linnusaared, et tagada sealsetele lindudele turvalised pesitsusvõimalused.

"Metsaviktoriinil osalemine toimub klasside kaupa, kuigi iga õpilane vastab iseseisvalt. Ülesannete lahendamisel ja vastuste otsimisel võib kasutada abimaterjale ja aru pidada nii õpetaja, kaasõpilaste kui ka pereliikmetega - ikka selleks, et iga osaleja saaks looduse kohta uusi põnevaid teadmisi," ütles RMK külastuskorralduse teabejuht ja viktoriini eestvedaja Tiina Neljandik.

Viktoriini küsimustering on lai, hõlmates selliseid teemasid nagu aasta puu ja seen, lind ja loom, liblikas ja orhidee, looduskaitse ja metsauuendus. Osalejad saavad muuhulgas teada, mis looma kujul majavaim end rahvajuttudes ilmutas ja kuidas aasta liblika röövikud Eestis toiduga pirtsutavad.

Küsimusi on kaks komplekti, üks 1. - 4. ja teine 5. - 12. klassile. Võitjad selgitatakse välja kolmes vanuseklassis: 1. - 4. klass, 5.- 9. klass, 10. - 12. klass.

Looduskaitse 110. aastapäeva puhul on metsaviktoriini auhinnad erilised. Iga vanuserühma kümmet parimat klassi ootavad RMK külastuskeskused auhinnaprogrammidele meie rahvusparkide loodusradadel. Auhinna juurde kuulub ka bussisõidu kompensatsioon kuni 200 euro ulatuses. Iga vanusegrupi kolme parimat klassi premeerib RMK retkega Eesti looduskaitse sünnipaika Vilsandile. Tulemused kuulutatakse välja 17. aprillil 2020 ning retked toimuvad pärast riigis väljakuulutatud eriolukorra lõppemist.

Viktoriin on leitav RMK Loodusega koos kodulehelt http://www.loodusegakoos.ee/metsakool/metsaviktoriin.



Allikas: RMK pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.