Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti toidutootjate ja kaupmeeste hea koostöö tagab toiduainete kättesaadavuse (2020-03-16 09:34:54)


Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda saatis 13.03.2020. a. Eesti Kaupmeeste Liidule pöördumise seoses koroonaviiruse (COVID-19) leviku ohu ja Vabariigi Valitsuse poolt kehtestatud eriolukorraga, mis on tinginud tarbijate hulgas teatava toiduainete ostupaanika. Koda kinnitab, et Eesti toidutootjad teevad kõik endast oleneva, et tagada põhitoiduainete igapäevane kättesaadavus. Oluline on säilitada rahu ja käituda mõistlikult.

"Tarbijate nõudlus toiduainete järele on mitmetes kaubagruppides järsult suurenenud, mis omakorda tähendab toidutootjatele märkimisväärselt suuremas mahus tellimusi kaupluste poolt. Teisalt on tootjate jaoks üha keerulisemaks muutumas tava­päraste tarneahelate ladus toimimine ning ka tööjõu kättesaadavusega võib tekkida raskusi," ütles Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus.

Sõrmuse sõnul on selles olukorras oluline kõikide toiduainete tarneahela osaliste hea koostöö. Kindlasti on näiteks äärmiselt ebaõiglane kehtestada tarnijatele sanktsioone tellimuste osalise või täieliku täitmata jätmise eest. "Vastavalt kaupmeeste ja toidutootjate vahel sõlmitud kauplemise heale tavale kohaldatakse sanktsioone eelkõige selleks, et hüvitada rikkumisest tekkiv kahju. Kinnitame, et meie organisatsiooni kuuluvad toidutootjad ja-töötlejad teevad kõik endast oleneva, et tellimusi võimalikult suures mahus täita ning seeläbi anda panus tarbijate vajaduste rahuldamiseks ja toiduga varustamiseks," rõhutas Sõrmus kaupmeestele saadetud pöördumises.

Koroonaviiruse leviku mõjusid toiduainete tarneahela toimimisele on täna veel väga keeruline hinnata, kuid tekkinud olukord näitab ilmekalt kohaliku toidutootmise tähtsust Eesti toidujulgeoleku tagamisel. "Riikide poliitika kaubavahetuse tõkestamisel võib olla ettearvamatu, mistõttu saame toidujulgeoleku tagamisel kõige kindlamad olla oma riigi põllumeeste ja toidutootjate peale," rõhutas põllumajanduskoja juht.


Allikas: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.