Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valitsus kiitis heaks Eesti maaelu arengukava aastateks 2007-2013 (2007-02-08 12:25:16)

 

Dokument paneb paika Eesti maaelu suundumused järgnevaks seitsmeks aastaks…

Neljapäeva, 8. veebruari kabinetinõupidamisel kiitis Vabariigi Valitsus heaks põllumajandusministri esitatud Eesti maaelu arengukava 2007-2013 (MAK), mille raames on võimalik Eesti maaelu järgneva seitsme aasta jooksul toetada ligikaudu 14,5 miljardi krooniga. Kokku on arengukava raames kavas rakendada 19 meedet, sealhulgas 11 alameedet.

Põllumajandusminister Ester Tuiksoo sõnul on tegemist dokumendiga, mis paneb paika Eesti maaelu suundumused järgnevaks seitsmeks aastaks. "Arutelud maaelu arengu strateegia ja -kava osas on kestnud ligikaudu kaks aastat. Niivõrd põhjalik dialoog peaks andma kõigile asjaosalistele selge sõnumi, et läbi on arutatud ja analüüsitud kõik võimalused ning vajadused ja saavutatud on kompromiss erinevate huvide vahel. Usun, et täna Valitsuse poolt heaks kiidetud arengukava tagab maaelu jätkusuutlikkuse ning annab maainimesele maal elamiseks ja tegutsemiseks vajaliku kindlustunde," rõhutas Tuiksoo.

Eelarveperioodil 2007-2013 rahastab Euroopa Liit maaelu arengu ja põllumajandustoetusi Maaelu Arengu Euroopa Põllumajandusfondist (EAFRD), mida liikmesriigid omalt poolt kaasfinantseerivad. Lähiajal on kavas MAK esitada Euroopa Komisjonile ja alustada selle osas ametlikke läbirääkimisi. "Kuigi Komisjonil on MAKi heakskiitmiseks aega kuni 6 kuud, käivad läbirääkimistega paralleelselt ka ettevalmistused toetuste rakendamiseks," selgitas Tuiksoo.

MAKi strateegilise alusdokumendi – Maaelu arengu strateegia 2007-2013 (MAS) – kiitis Vabariigi Valitsus heaks 13. juulil 2006. Õigusliku aluse MAKi toetuste rakendamiseks loob Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika rakendamise seaduse muutmise seadus, mis on Vabariigi Valitsuse poolt heaks kiidetud 11. jaanuaril käesolevala aastal ja praeguseks läbinud Riigikogus ka esimese lugemise.

Eesti maaelu arengukava 2007-2013 lõplik Valitsuse poolt heakskiidetud versioon avaldatakse põllumajandusministeeriumi kodulehel aadressil www.agri.ee/mak lähemate tundide jooksul.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 08.02.07 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.