Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Täpsustuvad maa erastamise toimingud (2007-02-08 11:34:31)

 

Valitsus kiitis heaks maareformiga seonduvate määruste muudatused…

Neljapäeval, 8. veebruaril kiitis valitsus heaks maareformiga seonduvate määruste muudatused, mille eesmärk on sätestada erinevate toimingute läbiviimiseks tähtajad ning tähtaegadest mittekinnipidamise õiguslikud tagajärjed.

Määrusest tulenevad muudatused täpsustavad maa erastamisõigust omavate isikute toiminguid. “Kui erastamise õigust omav isik ei tee tähtaegselt maa erastamiseks vajalikke toiminguid, kaotab ta maa erastamise õiguse ja maa erastamise menetlus lõpetatakse,“ ütles Maa-ameti juriidilise osakonna juhataja Triinu Linnus.

Täpsustub kaasomandis oleva maa erastamine. “Kui varem ei olnud maa erastamise lõpuleviimine võimalik teise kaasomaniku tegevusetuse tõttu, siis nüüd antakse kogu ehitise aluse maa erastamise võimalus sellele kaasomanikule, kes soovib maad erastada ning kõigi kaasomanike kasuks seatakse hoonestusõigus,“ selgitas Linnus.

Määrus kinnitab ka sundhoonestusõiguse seadmise korra maa erastamise õiguse kaotanud omanike kasuks. See regulatsioon puudutab neid ehitise omanikke, kes ei ole soovinud maad ostueesõigusega erastada. Ehitise omanikule tehakse ettepanek esitada avaldus hoonestusõiguse seadmiseks. Kui ehitise omanik ei esita ettepaneku tegemisest 1 kuu jooksul avaldust kohalikule omavalitsusele, siis viimane viib läbi hoonestusõiguse seadmise eeltoimingud. Selle tulemusel jäetakse maa riigi omandisse ning maa asukohajärgne maavanem seab (sund)hoonestusõiguse.

Selliste muudatuse rakendamine loob eeldused ja võimalused maareformi kiiremaks lõpetamiseks.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 08.02.07 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.