Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pakane võimutseb vähemalt 6. nädala lõpuni (2007-02-08 07:18:21)


Ilmaennustus ajavahemikuks 8.-14. veebruarini…

Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 7. jaanuaril Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

Pakane on Eestis võimust võtnud, võimalik, et käesolev külmalaine kujuneb selle talve tugevaimaks. Lääne-Venemaa kohal oleva arktilise antitsükloni lääneosa mõjutab meie ilma nädala lõpuni. Alles esmaspäevast alates võivad ohjad enda kätte haarata läänepoolsed tsüklonid, tuues sajust ja pehmemat ilma. Neljapäevast pühapäevani on ilm vähese ja vahelduva pilvisusega ning olulise sajuta. Puhuvad idakaarte tuuled 1-8 m/s. Öösiti on külma üldiselt 20...26 kraadi ringis, kohati aga 30...32 kraadi. Suurim on 30-kraadise pakase võimalus just neljapäeva ja reede öösel. Mõnevõrra soojem võib olla vaid rannikualadel, kus meri veel jäävaba. Päeval tõuseb õhutemperatuur -9...-17 kraadini, neljapäeval jääb sisemaal kohati -20 piiresse.

Esmaspäeval tugevneb kagutuul 4-8, iiliti 13 m/s. Öö on vahelduvalt pilves, sajuta ning 15...25 külmakraadiga. Päeval pilvisus tiheneb, sajab lund ja tuiskab, külma tuleb 8...14 kraadi.

Teisipäeval ja kolmapäeval on pilves selgimistega ilm, mitmel pool sajab lund, kohati tuiskab. Ida- ja kagutuule kiirus on 4-8, iiliti 12 m/s. Teisipäeva öösel tuleb 8...15 ja päeval 5...10 kraadi külma. Kolmapäeva ööseks on oodata õhutemperatuuri -3...-7 ja päevaks 0...-5 kraadi.

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame -8...-10 kraadist Lääne-Eesti saartel -16...-18 kraadini Ida-Eestis, mis on normist 7...12 kraadi külmem. Sademeid on oodata 10 mm ringis, mis on kuni 1,5 korda üle normi.” 

Nädalaennustus pannakse tavaliselt üles iga kolmapäeva hilisõhtul. Ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sellesse nädala jooksul aeg-ajalt parandused.

Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.


Lisainfot vaata Aiandus.ee rubriigist
ILM.

Aiatark OÜ

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.