Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ole külmade ilmadega loomade vastu hooliv! (2007-02-08 07:16:44)

 

Eesti loomakaitse selts kutsub inimesi üles hoolivusele loomade suhtes praegusel külmal ajal.

Eesti loomakaitse selts teatas, et õues peetavate lemmikloomade osas tuleb väga hoolsalt kontrollida, et loomal on soojustatud ja tuulekindel kuut või varjualune. Kui seda veel tehtud ei ole, tuleks kuudi sissepääsuava katta riidega, samuti panna kuudi põhja lisasoojustuseks õlgi.

Kuna joogivesi jäätub minutitega, siis tuleb lahtise joogivee olemasolu pidevalt kontrollida. Toidust tuleks eelistada kuivtoitu, sest konservid ja kodutoit jäätuvad. Kuivtoidu kasutamisel on joogivee kättesaadavus eriti oluline, märkisid loomakaitsjad.


Samuti on oluline, et õues peetavad loomad saaksid liikuda, sest ka liikumine aitab külma vastu. Kui koera on seni peetud ketis, siis tuleks kriitilise pilguga üle vaadata keti pikkus ja seda vajadusel pikendada. Lühikarvalistele koertele on ohtlik külm juba alates miinus 15 kraadist.

Kõige targem oleks praegusel külmal ajal lubada loomad maja abihoonetesse või tuppa sooja.

Inimesed, kes märkavad hulkuvat looma, võiksid loomale võimalusel enda juures ajutist pelgupaika pakkuda ja seejärel võtta ühendust lähima varjupaigaga.

Kui looma pole võimalik ise aidata, siis tuleks varjupaigaga koheselt ühendust võtta ja loom sinna toimetada. Kuna varjupaik suudab majutada vaid piiratud arvu loomi, siis kutsuvad loomakaitsjad inimesi vastutulelikkusele eriti kodutute kasside suhtes, lubades kassid trepikotta või keldrisse ajutiselt varju.

 

Allikas: ajaleht Pärnu Postimees 07.02.2007

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.