Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Metsateadlaste ajakirjal on 50. sünnipäev (2007-02-07 19:55:53)


Üllitise üheks eesmärgiks on hoida ja arendada eesti metsanduslikku teaduskeelt…

Neljapäeval, 8. veebruaril kell 15 on Eesti Maaülikoolis rahvusvahelisse teadusajakirjade kategooriasse kuuluva „Forestry Studies/Metsanduslikud Uurimused” 45. numbri esitlus, millega tähistatakse ajakirja 50. sünnipäeva.

Ajakiri alustas ilmumist 1939. aastal, kui ilmavalgust nägi Tartu Ülikooli Metsandusliku Uurimisinstituudi poolt väljaantud „Metsanduslikud Uurimused” esiknumber. Enne sõda jõudis ilmuda siiski vaid üks köide. 1957. aastal alustas ajakiri taasilmumist.

Ehkki juba algusajast on ajakirja üheks eesmärgiks hoida ja arendada eesti metsanduslikku teaduskeelt, pole see takistanud avaldamast artikleid, ülevaateid ja erinumbreid inglise, saksa, vene keeles. Rahvusvahelise teadustava kohaselt on eestikeelsed artiklid varustatud ingliskeelsete sisukokkuvõtetega.

Ajakiri „Forestry Studies/Metsanduslikud Uurimused” on avatud uurimistööde tulemuste publitseerimiseks metsa- ja loodusteadlastele meilt ja mujalt. Tänaseks on kokku ilmunud ligi 600 artiklit.

Ajakirja kvaliteeti näitab seegi, et „Forestry Studies/Metsanduslikud Uurimused” on lülitatud rahvusvahelise teadusinfo instituudi (ISI) teadusajakirjade nimekirja ning seda refereeritakse mitmetes rahvusvahelistes andmebaasides.

2006. aastast kuulub „Forestry Studies/Metsanduslikud Uurimused” kirjastuse Elsevier Science poolt väljaantavasse multidistsiplinaarsesse referatiivandmebaasi SCOPUS, kuhu kuulub 80% rahvusvahelistest eelretsenseeritavatest teadusajakirjadest.

 

Allikas: Eesti Maaülikooli 07.02.2007 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.