Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu linna külastajate arv jätkas tõusu ka 2019. aastal (2020-02-12 08:25:58)


Tartu linna külastas eelmisel aastal 321 245 turisti, mis on 20 000 külastaja võrra enam kui aasta varem. Nii Tartus majutatud turistide kui ööbimiste koguarv on alates 2015. aastast stabiilselt kasvanud. Välismaalastest leiab Tartusse tee kõige enam soomlasi, kuid protsentuaalselt kasvas eelmisel aastal kõige enam Rootsi turistide arv - koguni 25,7%.

2019. aastal külastas Tartu linna majutusasutusi kokku 321 245 inimest, mis on 6,4% enam kui eelmisel aastal ja ületab kasvuprotsendilt Eesti keskmist, mis oli 5,5%. Tartu külastaja profiil on pisut enam kaldu siseturisti poole, aga enam-vähem võrdne kasv toimus nii välis- kui sisekülastaja segmendis: vastavalt 6,8% ja 6%. Lisaks eestlastele oli kõige enam majutujaid Soomest (41 523), Lätist (26 300), Venemaalt (13 956), Saksamaalt (12 708) ja Leedust (7621).

Rootsi turistide arv kasvas eelmisel aastal märkimisväärselt nii Tartus kui teistes Eesti paikades ja seda seostatakse rootslaste kasvava "lennuhäbiga"(keskkonnasõbralikkust silmas pidades eelistatakse liikuda maad mööda). Samas jääb suurest kasvust hoolimata Rootsist pärit Tartu külastajate arv siiski välisturistide esiviisikust välja ja on samas suurusjärgus külalistega Prantsusmaalt, Hollandist ja Ühendkuningriikidest.

"Kõige enam teeb heameelt see, et lisaks turistide arvu püsivale kasvule oleme viimase viie aastaga suutnud kasvatada Tartu osakaalu ka kogu Eestit külastavate turistide lõikes. Kui 2015. aastal oli see vaid 6% riiki külastavatest turistidest, siis eelmise aasta lõpuks oli osakaal kasvanud juba 8,5% peale," rääkis Tartu linna turundusjuht Helen Kalberg.

Turismisektor tervikuna näitas viimaste aastate suurimat kasvu. Eestit külastas 3 789 955 turisti, mis tagas kasvu 5,5%. Piirkondadest oli suurim kasvaja Pärnu (8,2%). Pealinna turistide hulk kasvas 3,4% ja Ida-Virumaal 7,8%.

Allikas: Tartu Linnavalitsuse pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.