Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kliimasoojenemine on märgatav tormituulte sagenemises (2007-02-06 15:27:11)

 

Prantsusmaal toimus Rahvusvahelise Kliimamuutuste Paneeli istung…

Prantsusmaal toimunud Rahvusvahelise Kliimamuutuste Paneeli istung andis ülevaate ülemaailmsest kliimamuutuste raportist, mis kinnitab, et muutused atmosfääris, ookeanides ja liustikes on tingitud kliima soojenemisest.

”Rahvusvahelise Kliimamuutuste Paneeli (IPCC) teostatud kliima modelleerimine, andmete kogumine ja analüüsimine andis kindla teadmise selle kohta, et inimtegevus põhjustab kliimasoojenemist,“ ütles EMHI peadirektor Jaan Saar.

IPCC selle aasta esimene aruanne kinnitab, et alates 1750. aastatest on süsihappegaasi, metaani ja lämmastikoksiidi taseme tõus atmosfääris tingitud inimtegevusest, eeskätt fossiilsete kütuste põletamisest ja põllumajandusest. “Olulisteks kasvuhoonegaasidega saastajateks on suured riigid, nagu näiteks USA ja Venemaa,“ selgitas Saar. *Eestis annab kliimasoojenemine tunda tormituulte sagenemises ja varem saabuvas kevades.“

”IPCC aruandele lisatud materjal kinnitab, et Antarktika ja Gröönimaa jäämütside sulamine mõjutab oluliselt veetaseme tõusu,“ selgitas Saar.

Aruande eesmärk on anda hinnang olemasolevatele teaduslikele, tehnilistele ja sotsiaalmajanduslikele aspektidele. IPCC aruanded on mõjutanud riike vastu võtma ja rakendama ÜRO kliimamuutuste raamkonventsiooni ja Kyoto protokolli.

IPCC 1. töögrupi aruande kokkuvõtte, mis võeti vastu IPCC 10. istungjärgul, leiab aadressil www.ipcc.ch. Aruande koostamisel osales ligi 600 autorit 40 riigist ning enne lõpliku aruande vastu võtmist kuulati ära 113 istungjärgust osavõtva riigi esindajad. Kõik ettepanekud vaadati läbi ja vastavad parandused viidi sisse töö käigus.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 06.02.07 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.