Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti puuvilja- ja marjasordid said kaante vahele (2007-02-06 11:23:01)


Polli aiandusteadlaste üllitatud kataloog „Eesti puuvilja- ja marjasordid” tutvustab soovitussortimendis olevaid uusi, aga ka vanemaid kodumaiseid õuna-, pirni-, ploomi-, kirsi-, sõstra-, maasika-, vaarika-, karusmarja- ning jõhvikasorte.

Kirjeldatud sortide kohta on raamatus ka värvipilt. Kataloogi koostasid Eesti Maaülikooli Polli aiandusuuringute keskuse teadlased Heljo Jänes, Kalju Kask, Asta-Virve Libek, Krista Tiirmaa ja Toivo Univer põllumajandusministeeriumi tellimusel. Eelmine Eestis aretatud sorte
tutvustanud teos ilmus veerand sajandit tagasi.

„Kataloogis olevaid sorte säilitatakse Polli aedades asuva Eesti taimede geenivaramu ühe osana,” rääkis Polli aiandusuuringute keskuse juhataja Ave Kikas. „Hoida kodumaiseid sorte on meie rahvusvaheline kohustus, mis tuleneb Eesti riigi liitumisest bioloogilise mitmekesisuse konventsiooniga. Meil puuduvad praegu teadmised, missuguseid geene on vanades sortides tulevaste põlvkondade sordiloome vajadusteks, seepärast on vaja neid ka säilitada.”

Kataloogi esitletakse kolmapäeval, 7. veebruaril maaülikooli peahoone kaldauditooriumis (Kreutzwaldi 64). Kell 14 algava kohtumise Polli teadlastega juhatab sisse Kalju Kask. Vaadatakse ka ETV saatesarjas Bionina linastunud telefilmi Polli aiandusuuringute keskusest. Kõigile kohaletulnuile kingib Ave Kikas uue raamatu. Pakutakse ka Polli talveõunu.

Tegu on arvult teise üritusega maaülikooli loodusteemaliste kohtumiste sarjast „Maast ja ilmast”.

Täpsem info: Ave Kikas, Eesti Maaülikooli Polli aiandusuuringute keskuse juhataja, tel 513 2081.

Allikas: Eesti Maaülikooli 06.02.2007 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.