Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu Ülikooli tehnoloogiainstituut avab molekulaarse biotehnoloogia labori (2007-02-05 16:34:24)

 

Laboris hakatakse välja töötama kindlate omadustega peptiide kui ravimeid ülekandvaid vektoreid…

Teisipäeval, 6.veebruaril 2007 kell 16 avatakse pidulikult Tartu Ülikooli tehnoloogiainstituudis molekulaarse biotehnoloogia labor, kus hakatakse välja töötama kindlate omadustega peptiide kui ravimeid ülekandvaid vektoreid, mis on olulised tulevased ravimikandidaadid.

Labori juhataja on Tartu Ülikooli erakorraline professor ja Stockholmi Ülikooli professor Ülo Langel, kes on üks maailma juhtiv spetsialist antud valdkonna teadus- ja arendustöös.

"See on väga oluline sündmus kogu Eesti teaduses ja arendustegevuses," ütles TÜ tehnoloogiainstituudi direktor Mart Ustav. "Professor Ülo Langel on Tartu Ülikooli vilistlane, kes aastaid tagasi suundus välismaale. Seal töötas ta ennast üles ja saavutas olulise koha teadushierarhias. Nüüd on Ülo Langel otsustanud rakendada oma teadmised, oskused ja sidemed ülikooli tehnoloogiainstituudis, käivitades uue uurimistöö sunna, millel on oluline roll innovatiivsete ravimite arenduses."

Prof Langel ütles, et peab suureks auks, et Tartu Ülikool labori rajamisel teda toetab. "Loodan alustada Tartus paralleelselt oma Stockholmi laboriga ning koosöös paljude TÜ ja muu maailma teadlastega vähirakkude spetsiililiste mitteviraalsete vektorite väljatöötamist ning rakku penetreeruvate rakkude peptiidide toimemehhanismide uurimist."

 

Allikas: Tartu Ülikooli 05.02.07 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.