Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2020-01-14 08:06:59)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 131 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli neli avaliku korra rasket rikkumist ja 27 varavastast kuritegu, mille seas 19 vargust
(eluruumidest kolm, sõidukitest kolm). Registreeriti üheksa inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus kolm ja viga sai kümme inimest. Tabati 43 alkoholijoobes sõidukijuhti ja kolm narkojoobes sõidukijuhti.

Registreeriti 13 piirilt väljastatud sisenemiskeeldu ja Eestist saadeti välja kolm inimest. Schengeni viisaeeskirja rikkumisi esines ühel korral. Fikseeriti kaks salakaubavedamise juhtumit.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Ähvardamine
10. jaanuaril teatati, et Lasnamäe linnaosas Asunduse tänaval tegi 34-aastane joobes mees tapmisähvarduse enda abikaasale, 44-aastasele naisele. Mees peeti politsei poolt kinni.


Kehalised väärkohtlemised
10. jaanuaril teatati, et Põhja-Tallinna linnaosas Pelguranna tänaval ründas 30-aastane mees endale tuttavat 25-aastast naist, tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi. Mees peeti politsei poolt kinni.

10. jaanuaril teatati, et Põhja-Tallinna linnaosas Puuvilla tänaval ründas 30-aastane mees 17-aastast noormeest, tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi.

10. jaanuaril teatati, et Lasnamäe linnaosas Kalevipoja tänaval lõi joobes 32-aastane mees endale tuttavat 21-aastast naist, tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi. Mees peeti politsei poolt kinni.

10. jaanuaril teatati, et Kesklinna linnaosas Viru tänaval tungis seni tuvastamata mees kallale 19-aastasele mehele, tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi.

10. jaanuaril teatati, et Kristiine linnaosas Forelli tänaval tekkis konflikt, mille käigus 64-aastane mees lõi 64-aastast naist tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi.

10. jaanuaril teatati, et Põhja-Tallinna linnaosas Lõime tänaval ähvardas noaga 49-aastane mees 53-aastast meest. Ähvardaja peeti politsei poolt kinni.

11. jaanuaril teatati, et Nõmme linnaosas Vabaduse puiesteel tungis 35-aastasele naisele kallale tema elukaaslane.

11. jaanuaril teatati, et Lasnamäel Mahtra tänaval löödi 23-aastast naist. Kiirabi toimetas naise haiglasse.

11. jaanuaril teatati, et Kesklinnas F. R. Kreutzwaldi tänaval tungisid kaks tundmatut meest kallale 47-aastasele mehele.

11. jaanuaril teatati, et Kesklinnas Suur-Karja tänaval tungiti kallale 26-aastasele mehele. Politseinikud pidasid kahtlustatavana kinni 21-aastase mehe.

11. jaanuaril teatati, et Kesklinnas Vana-Posti tänaval tungis 31-aastane mees kallale 20-aastasele neiule ja 21-aastasele noormehele. Politseinikud pidasid kahtlustatava kinni.

11. jaanuaril teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval tungiti kallale 49-aastasele mehele. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.

11. jaanuaril teatati, et Mustamäe linnaosas Sõpruse puiesteel lõi 20-aastast naist tema tuttav mees.

11. jaanuaril teatati, et Põhja-Tallinnas Lõime tänaval lõi 48-aastane naine oma 36-aastast elukaaslast. Kiirabi toimetas mehe esmaabi andmiseks haiglasse. Politseinikud pidasid naise kahtlustatavana kinni.

11. jaanuaril teatati, et Põhja-Tallinnas Sitsi tänaval lõi 17-aastane neiu 19-aastast noormeest.

11. jaanuaril teatati, et Lasnamäel Punasel tänaval lõi 46-aastane mees 28-aastast meest. Politseinikud pidasid kahtlustatava kinni.

11. jaanuaril teatati politseile konfliktist elukaaslaste vahel Lasnamäel Ümera tänaval. Konflikti käigus tekitasid 48-aastane naine ja 47-aastane mees üksteisele kehalisi vigastusi ja valu. Politseinikud toimetasid mehe kainenema.

11. jaanuaril teatati, et Lasnamäel Paekaare tänaval tungis 30-aastane mees kallale oma 24-aastasele elukaaslasele. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni.

12. jaanuaril teatati, et Lasnamäel Punasel tänaval asuvas korteris tekkis füüsiline konflikt 22-aastase ja 36-aastase mehe vahel, milles said mõlemad osapooled kannatada.

12. jaanuaril teatati, et Kesklinnas Vana-Posti tänaval asuvas klubis tekkis füüsiline konflikt 30-aastase naise, 22-aastase mehe, 32-aastase naise ja 33-aastase naise vahel, mille käigus kõik said kergemaid vigastusi.

12. jaanuaril teatati, et Haaberstis Õismäe teel ründas 50-aastane mees 33-aastast naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

12. jaanuaril teatati, et Kesklinnas Viru tänaval ründas 45-aastane mees 15-aastast poissi, tekitades füüsilist valu ja vigastusi. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse ja politseinikud pidasid ründaja kinni.

Vargused

10. jaanuaril teatati, et Kesklinna linnaosas Uus-Sadama tänaval murti sisse sõiduautosse, kust varastati sülearvuti ja sularaha. Vargusega tekitati kahju 7600 euro ulatuses.

12. jaanuaril teatati, et Kesklinnas Viru tänaval varastati rahakott ja telefon. Kahju 900 eurot.

Avaliku korra rasked rikkumised

11. jaanuaril teatati, et Põhja-Tallinnas Toompuiesteel sihtis ja ähvardas 35-aastane mees 56-aastast meest relvataolise esemega. Politseinikud pidasid kahtlustatava kinni.

11. jaanuaril teatati, et Lasnamäel Pae tänaval asuvas meelelahutusasutuses tungis 40-aastane mees kallale 43-aastasele mehele. Kahtlustatav peeti kinni.

Omavoliline sissetung

11. jaanuaril teatati, et Kesklinnas käidi sees Narva maanteel asuvas korteris. Esialgsetel andmetel ei ole midagi varastatud.

Vägivald võimuesindaja suhtes

11. jaanuaril teatati, et Haabersti linnaosas lõi 14-aastane noormees 28-aastast abipolitseinikku, kes täitis teenistusülesandeid. Politseinikud pidasid kahtlustatava kinni.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

12. jaanuaril teatati, et Viimsi vallas ründas 49-aastane mees 35-aastast meest, tekitades talle füüsilist valu ja tervisekahjustusi. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse ning politseinikud pidasid ründaja kinni.

12. jaanuaril teatati, et Maardus ründas seni tuvastamata mees 43-aastast naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

12. jaanuaril teatati, et Klooga alevikus lõi 28-aastane mees oma elukaaslast, 31-aastast naist, tekitades talle füüsilist valu ja vigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Juhtumid piiril

10. jaanuaril määrati sisenemiskeeld Kiievist Tallinnasse lennanud 1984. aastal Ukrainas sündinud mehele, kel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Isik paigutati lennujaama Non-Schengeni alale ootama tagasilennu võimalust.

12. jaanuaril teatati, et Tallinna lennujaama lennujulgestuse kontrollis leiti 2002. aastal sündinud Ukraina kodaniku käsipagasist nuga. Selgitati välja, et tegemist on tsiviilkäibes keelatud külmrelvaga. Neiu suhtes väärteomenetlust ei alustatud, sest ta on alaealine ja ei ole teada tema naasmine Eesti Vabariiki. Nuga võeti hoiule hävitamiseks relva ja laskemoona üleandmise-vastuvõtmise akti alusel. Neiu lahkus samal päeval lennuga Kiievisse.

12. jaanuaril saabus Tallinna lennujaama 1987. aastal sündinud Ukraina kodanik, kellele koostati piiril väljastatud sisenemiskeeld, põhjuseks puuduvad asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mees paigutati Non-Schengeni alale kuni sobiva lennu väljumiseni.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

Politseile laekus teade, et 10. jaanuari varahommikul tungis 69-aastane mees Vinni vallas Paasvere külas abikaasale kallale tekitades viimasele füüsilist valu. Mees on kahtlustatavana kinni peetud.

Ida-Virumaa

Vargus

Politseile laekus teade, et 10. jaanuaril varastati Narvas Energia tänaval mobiiltelefon iPhone ja 20 eurot sularaha. Vargusega tekitati kahju kokku summas 750 eurot.

Kehalised väärkohtlemised

Politseile laekus teade, et 10. jaanuaril Narvas Puškini tänava koolis toimus kahe õpilase vahel konflikt, mille käigus tekitas väidetavalt 14-aastane poiss klassikaaslasele füüsilist valu. Kõik asjaolud on väljaselgitamisel.

Ööl vastu 11. jaanuari tekkis Narvas Sepa tänaval kahe mehe ja kahe naise vahel konflikt, mille käigus tekitati väidetavalt 48-aastasele naisele ja 48-aastasele mehele kehavigastusi. Kõik asjaolud on väljaselgitamisel.

Ööl vastu 11. jaanuari peksis 39-aastane mees Narvas Rakvere tänava maja trepikojas abikaasat. Mees on kahtlustatavana kinni peetud.

11. jaanuari õhtul tekkis Alutaguse vallas Karjamaa külas Toome tee majas kahe naabrimehe vahel tüli, mille käigus 39-aastane mees tekitas teisele mehele füüsilist valu.

12. jaanuaril peksis 45-aastane mees Narvas Uusküla tänava maja korteris elukaaslast tekitades viimasele kehavigastusi. Mees on kahtlustatavana kinni peetud.

Ähvardamised

Politseisse pöördus 33-aastane mees, kes avaldas, et teda on ähvardatud vägivallaga. Kõik asjaolud on väljaselgitamisel.

11. jaanuari varahommikul Narvas Tallinna maantee tänava tanklas ähvardas 41-aastane mees noaga teist meest. Ähvardaja on kahtlustatavana kinni peetud.

12. jaanuari õhtul ähvardas 21-aastane mees Narvas Rakvere tänava kortermajas naabrimeest kehavigastuse tekitamise ja tapmisega. Ähvardaja on kahtlustatavana kinni peetud.

12. jaanuari hilisõhtul ähvardas 35-aastane mees Kohtla-Järvel Ravi tänava maja korteris ema kehavigastuste tekitamisega ning nõudis raha. Mees on kahtlustatavana kinni peetud.

Ahistav jälitamine

Narva politseijaoskonnale laekus teade, et alates eelmise aasta lõpust naise endine elukaaslane otsib kontakti sekkudes naise tahtevastaselt tema eraellu. Kõik asjaolud on väljaselgitamisel.

Tulirelva ja laskemoona ebaseaduslik käitlemine

11. jaanuari õhtul laekus info selle kohta, et Kiviõlis Rohu tänava eramaja hoovis teostati õhku mitu lasku. Kontrollimisel selgus, et 50-aastane mees lasi mitmel korral vintpüssist. Lisaks leiti mehe isa taskust kolm kesta ja kümme padrunit. Meestel relvaluba ei ole. Kõik asjaolud on väljaselgitamisel.

Juhtum piiril

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 11. jaanuaril Eestisse sisenemisel kahte Moldova Vabariigi ja ühte Ukraina kodanikku: kahte 1997. aastal sündinud meest ja 2001. aastal sündinud naist. Kuna kõigil puudusid asjakohased dokumendid, siis väljastati neile sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Kehaline väärkohtlemine

11. jaanuaril sai politsei teate, et Järva vallas Albu külas korteris lõi 27-aastane mees oma 41-aastast elukaaslast, kes sai viga. Samuti sai politsei teate, et samas korteris lõi 49-aastane mees sama 27-aastast meest noaga jalga. Politseinikud pidasid nii 49- kui ka 27-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Läänemaa

Vargus
11. jaanuari õhtul sai politsei teate, et Haapsalus Tallinna maanteel Kaubamaja Konsumi kaupluses
võeti klaasvitriinkapist erinevaid ehteid. Vargusega tekitatud kahju on selgitamisel.

Kehaline väärkohtlemine

11. jaanuaril sai politsei teate, et Haapsalus tekkis korteris elukaaslaste vahel tüli, mille käigus 50-aastane mees väänas oma 50-aastase abikaasa käsi. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni.

Kehaline väärkohtlemine

11. jaanuaril sai politsei teate, et Haapsalus lõi32-aastane naine oma 52-aastast ema.

Avaliku korra raske rikkumine

11. jaanuari öösel kella 4.15 ajal sai politsei teate, et Haapsalus Tallinna maanteel ööklubi ees lõi seni tuvastamata mees rusikaga 27-aastast naist.

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised

10. jaanuaril alustati kriminaalmenetlus selles, et eelmisel päeval lõi 36-aastane mees Sindis oma 35-aastast endist elukaaslast.

11. jaanuaril sai politsei teate, et Pärnus Karja tänaval lõid neli seni tuvastamata isikut 29-aastast meest, kes sai viga ja viidi haiglasse.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine

10. jaanuaril sai politsei teate, et Raplas Kauba tänaval ööklubi juures viskas 17-aastane noormees 17-aastase neiuga tekkinud tüli käigus vastu maad klaasist pudeli, mille purunemisel tabas üks klaasikild neiu jalga ning tekitas vigastuse. Politsei pidas 17-aastase noormehe kahtlustatavana kinni.

Omavoliline sissetung
11. jaanuaril sai politsei teate, et Kehtna alevikus Kooli tänaval siseneti omavoliliselt korterisse, kust varastati lõhnaõli ja kolm kaelaketti. Tekitatud kahju on 84 eurot.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Kehaline väärkohtlemine

12. jaanuaril teatati, et Põltsamaa vallas puhkes lähisugulaste vahel tüli, mille käigus 32-aastane mees lõi 42-aastast meest ning 34-aastast naist. Vahejuhtumi järel keegi meedikute abi ei vajanud. Politsei pidas lööja kuriteos kahtlustatavana kinni.

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

12. jaanuari ennelõunal sai politsei väljakutse Tartus Anne tänava korterisse, kus olid omavahel tülli läinud ühes korteris elavad inimesed. Esialgsetel andmetel oli 52-aastane mees ühise alkoholi tarvitamise ajal löönud 46-aastast naist. Politsei pidas lööja kuriteos kahtlustatavana kinni. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaaluurimises.

Ööl vastu 12. jaanuari puhkes 31-aastasel mehel ja 32-aastasel naisel Tartus Ülikooli tänava meelelahutusasutuses turvatöötajaga kähmlus. Rüseluses sai viga 31-aastane klubikülastaja ning 48-aastane turvatöötaja. Meedikud andsid neile esmaabi. Politsei pidas tüli norinud 31-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Ööl vastu 12. jaanuari lõi 29-aastane mees Tartus Küüni tänava meelelahutusasutuses turvakontrolli käigus 26-aastast turvatöötajat. Politsei pidas lööja kinni ning viis ta esmalt kainenema.

Politseile teatati, et 10. jaanuaril lõi joobes 48-aastane naine Tartus Õnne tänava korteris tuttavat 76-aastast naist. Meedikud viisid kannatanu esmaabiks haiglasse. Lööja toimetati asjaolude selgitamiseks politseiuurija juurde.

Ööl vastu 10. jaanuari teatas tähelepanelik inimene politseile, et Tartus Purde tänava korteris on tülli läinud elukaaslased. Sündmuskohale saabunud politseinikud tuvastasid, et 21-aastane mees oli vägivaldne olnud 18-aastase elukaaslase suhtes. Politsei pidas mehe kinni ning toimetas politseiuurija juurde.

Vargused

12. jaanuaril tabasid turvatöötajad Tartus Riia tänava kaupluses mehe, kes püüdis poest varastada erinevaid ehitustarvikuid. Lisaks andsid turvatöötajad politseile üle ka kaupluse ees masinas oodanud mehe, kelle masinast leiti teisigi hinnasiltidega ning tuvastamata päritoluga esemeid. Politsei pidas 41-aastase ja 43-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Täpsemad asjaolud selgitatakse kriminaalmenetluses.

11. jaanuaril teatati, et Tartus Uue tänava eramu juurest varastati Classic Legend jalgratas. Kahju on 300 eurot.

Omavoliline sissetung

Politseile laekus teade, et 11. jaanuaril murti Elva vallas Järvakülas sisse eramusse, kust varastati alkohoolseid jooke. Kahju on 100 eurot.

Juhtumid piiril

11. jaanuaril kella 9 paiku kontrolliti Koidula piiripunktis Kirgiisi Vabariigi registreerimismärkidega BMW sõiduautot, mida juhtis 59-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik. Piirivalvurid avastasid, et juhi esitatud liikluskindlustuse poliisi on võltsitud. Juhile määrati rikkumise eest 80-eurone rahatrahv, misjärel lahkus ta Venemaa Föderatsiooni. ning juht lahkus Venemaa Föderatsiooni.

11. jaanuaril kella 16.45 paiku kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis 58-aastast Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kel puudus kehtiv viisa. Piiripunkti saabunud mehele väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaale.

11. jaanuaril kella 16.30 ajal kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis 37-aastast Venemaa Föderatsiooni kodanikku ning selgus, et mehel puuduvad sobivad dokumendid põhjendamaks oma reisi eesmärki ja tingimusi. Piirivalvurid tõkestasid tema Eestisse sisenemise, tall koostati sisenemiskeeld ning ta suunati tagasi Venemaale.

12. jaanuaril kell 17.47 kontrolliti Koidula piiripunktis Eestisse sisenemisel Eesti registreerimismärgiga sõiduautot BMW X6, mida juhtis Eesti Vabariigis elav määratlemata kodakondsusega 50-aastane mees. Piirivalvurid tuvastasid sõiduki kontrollimisel, et masina tehasetähis oli manipuleerimistunnustega. Sõiduk paigutati piiripunkti arestiaeda ning juht ja koos kaassõitjaga suundusid Eesti Vabariiki.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei - ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.