Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Täna, 9. jaanuaril tutvustavad kõrgkoolid pealinnas Tartu õppimisvõimalusi (2020-01-09 08:16:12)

Neljapäeval, 9. jaanuaril Tallinnas Kultuurikatlas toimuval kõrghariduspäeval "Õpi Tartus!" saavad gümnasistid koguda teavet ülikoolilinna õppimisvõimaluste kohta ja osaleda mitmekülgses haridusprogrammis. Kõrghariduspäev toimub tänavu viiendat korda.

Kõrghariduspäeva projektijuhi, Tartu Ülikooli turundusspetsialistiMarleen Otsuse sõnul on "Õpi Tartus!" põnev üritus, mis aitab tulevasel üliõpilasel edasist karjääri varakult planeerima hakata. "Usun, et kõrghariduspäeval tutvustatavate arvukate erialade seast leiab igaüks endale mõne huvipakkuva valdkonna, mille esindajatega ta saab vahetult suhelda. See aitab õpilastel teha teadlikke otsuseid endale meelepärase tuleviku kohta," lisas ta.

Ülikoolilinna õppimisvõimalusi tutvustava päeva konverentsil räägib füüsikaõpetaja Eerik Säre köitva esinemise alustõdedest, Eesti esimene naissoost pataljoniülem Margot Künnapuu kaitseväelase elukutsest ja lennujuht Taavi-Martin Enno lennujuhtimisest kui balansseerimise kunstist. Füsioterapeut TaaviMetsma innustab valuravis kriitiliselt mõtlema, aga RMK juhatuse esimeesAigar Kallas saadab kõik hoopis metsa.

Psühhiaatria ja psühhoteraapia keskuseSensus kliiniline psühholoog japsühhoterapeut Katri-Evelin Kalaus õpetab kõrghariduspäeval gümnaasiumilõpetajatele, kuidas valikuid tehes vähem muretseda.Kalause sõnul on kooli lõpetamine suur elumuutus, mis toob kaasa palju ebamäärasust, vastutust ja praktilisi probleeme. "Pidev muretsemine sama asja pärast ei anna aga uut infot ega suurenda õigete valikute tegemise tõenäosust," selgitas Kalaus. Kõrghariduspäev on hea võimalus saada rohkem teavet, mille põhjal teha hiljem teadlik erialavalik ilma liialt muretsemata.

Rohkem kui 25 töötoas saab näha ja proovida erialade praktilisemat poolt. Muu hulgas kutsuvad Tartu Ülikooli õigusteaduskonna tudengid gümnasiste muinasjutukohtusse, kus mängitakse tuntud muinasjutu näitel läbi kohtuvaidlus. Õpetajakoolituse üliõpilased näitavad aga seda, kuidas õppid mängu kaudu ja mis on kuulsaNÕHK-i koogi saladus. Nõuandeid elustamise ja traumadega toimetulemise kohta jagavad arstiteaduse üliõpilased.

Lisaks pakuvad meie karjäärinõustajad kõrghariduspäeva jooksul karjäärikiirabi ja huvitavate erialadega on võimalik tutvuda kiirkohtingu vormis.

Sisutiheda päeva jooksul saab peale Tartu Ülikooli tutvuda ka Tartu Tervishoiu Kõrgkooli, Eesti Maaülikooli, Kaitseväe Akadeemia ja Eesti Lennuakadeemia erialade ning sisseastumistingimustega. Päeva lõpetab Daniel Levi bändi meeleolukas akustiline kontsert.

Kõrghariduspäeva juhib tuntud näitleja Kristjan Lüüs. Rohkem teavet ja registreerimislingi leiab ürituse veebileheltopitartus.ee.

Allikas: Tartu Ülikooli uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.