Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Odavad vaktsiinid geenmuundatud taimedest (2007-02-02 06:57:31)

 

Geenmuundatud taimed on suutelised tootma suu kaudu manustatavaid vaktsiine piisavalt suurtes kogustes.

Kõigepealt siirdatakse taimedele, nagu näiteks tubakas, salat või porgand, konkreetseid vaktsiine tootvad geenid, mille tulemusena hakkavad taimed vaktsiinide koostises olevaid raviomadustega valkusid tootma. Pärast kasvatamist kasvuhoones purustatakse taimed ja pannakse kapslitesse. Suu kaudu manustamine võimaldab oluliselt lühendada ja lihtsustada terapeutiliste valkude tootmisprotsessi ning muudab nende tootmise oluliselt odavamaks.

Hinnanguliselt saaks ühel aakril (4049 m²) kasvatatud geenmuundatud tubakast toota kogu USA elanikkonna jaoks piisavalt siberi katku vastast vaktsiini.

Tehnoloogia väljatöötaja professor Henry Danielli (Kesk-Florida Ülikool, USA) sõnul on nad välja töötanud tehnoloogia erinevate vaktsiinide tootmiseks. Nende hulgas on vaktsiinid näiteks katku ja koolera vastu.

Loomkatsed hiirtel on olnud edukad ning geenmuundatud taimedest saadud suu kaudu manustatavatel vaktsiinidel arvatakse olevat vähem kõrvalmõjusid kui traditsioonilistel vaktsiinidel.

Allikas: Eesti Geenikeskus / CheckBiotech.Org


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.