Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Bioenergia - loodussäästlikkus ja energiasõltumatus (2007-02-01 16:16:29)

 

Euroopa Liit hakkab maksma energiakultuuride kasvatamise toetust…

Oma sõnavõtus 1. veebruaril Põlvas toimunud energeetikakonverentsil “Energeetiliselt sõltumatud piirkonnad” rõhutas põllumajandusministeeriumi abiminister Rain Vändre taastuvenergia kasutuselevõtu olulisust  põllumajanduses.

 

“Biomassi ja bioenergia kasutamise edendamise arengukava on oluline dokument bioenergia kasutamise laiendamiseks. Arengukava põhieesmärk on vähendada Eesti sõltuvust imporditavatest energiaressurssidest ja mitmekesistada energiaressursside nomenklatuuri”, rääkis Vändre.

 

Vändre sõnul on bioenergia kasutamine oluline eelkõige loodussäästlikkuse ja energiasõltumatuse seisukohast.
“Biomassi- ja bioenergia arengukava elluviimisel väheneb oluliselt surve looduskeskkonnale. Biomassi toorainena kasutamise laiendamine peaks tagama tööhõive maapiirkondades”, lisas Vändre.

 

“Käesolevast aastast alates suunatakse nii biomassi kui bioenergia turule suur hulk toetusi nii Euroopa Liidu ühiskassast kui ka Eesti riigi eelarvest. Maaelu Arengukava meetmetega ergutatakse põllumajandustootjaid investeerima biomassi- ja energia tootmisse. Euroopa Liit hakkab maksma  täiendava otsetoetusena energiakultuuride kasvatamise toetust”, tutvustas abiminister Rain Vändre bioenergia kasutamise finantseerimist.

 

25. jaanuaril kiitis Valitsus heaks “Biomassi ja bioenergia kasutamise edendamise arengukava aastateks 2007-2013”. Aastatel 2007 ja 2008 suunatakse biomassi arengusse u 20 miljonit krooni.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 01.02.2007 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.