Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2019-12-10 08:04:48)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 155 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks raske tervisekahjustuse tekitamine, üks avaliku korra raske rikkumine
ja 56 varavastast kuritegu, sealhulgas üks röövimine ja 34 vargust. Registreeriti 15 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus üks ja vigastada sai 15 inimest. Tabati 55 alkoholijoobes ja kaks narkojoobes sõidukijuhti. Registreeriti 435 väärtegu.

Piirilt väljastati kaheksa sisenemiskeeldu ning riigist saadeti välja kuus inimest. Tuvastati viis Schengeni viisaeeskirja rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

6. detsembril teatati, et Lasnamäel Linnamäe teel asuvas korteris ründas 31-aastane mees oma elukaaslast, 43-aastast naist. Kannatanu toimetati haiglasse kontrolli ja politseinikud pidasid mehe kinni.

6. detsembril teatati, et Hobujaama tänaval ründasid kolm seni tuvastamata isikut 31-aastast meest. Kannatanu toimetati haiglasse. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

6. detsembril teatati, et seni tuvastamata isik ründas Mustamäel Laki tänaval 22-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

6. detsembril teatati, et Lasnamäel Mahtra tänaval asuvas korteris tekkis tüli 60-aastase mehe ja talle tuttava 49-aastase naise vahel. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes.

6. detsembril teatati, et Põhja-Tallinnas Kotzebue tänaval asuvas korteris tekkis konflikt 30-aastase naise ja tema elukaaslase, 36-aastase mehe vahel. Mõlemad osapooled tekitasid teineteisele füüsilist valu.

6. detsembril teatati, et Mustamäel A. H. Tammsaare teel asuvas kaupluses ründas 61-aastane alkoholijoobes mees müüjat. Politseinikud pidasid ründaja kinni ja toimetasid jaoskonda.

6. detsembril teatati, et Mustamäel Akadeemia teel asuvas korteris toimub elukaaslaste vahel kaklus. Konflikti juures viibis ka alaealine laps. Politseinikud pidasid kinni 36-aastase mehe.

7. detsembril teatati, et Lasnamäel Liikuri tänaval asuvas korteris ründas 36-aastane mees 34-aastast naist. Politsei pidas ründaja kinni ja toimetas jaoskonda.

7. detsembril teatati, et Põhja-Tallinnas Põhja puiesteel asuvas hoones ründas 35-aastane mees 30-aastast meest. Kannatanu toimetati haiglasse.

7. detsembril teatati, et Nõmmel Rännaku puiesteel asuvas korteris ründas 32-aastane mees 32-aastast naist. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

7. detsembril teatati, et Vana-Posti tänaval ründasid kaks seni tuvastamata meest 26-aastast meest.

7. detsembril teatati, et Lasnamäel Läänemere teel asuvas baaris tungisid mitu seni tuvastamata isikut kallale 35-aastasele mehele. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

7. detsembril teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval asuvas korteris ründas 41-aastane mees 82-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

7. detsembril teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval asuvas korteris ründas 34-aastane mees oma elukaaslast, 46-aastast naist.

8. detsembril teatati, et Lasnamäel J. Koorti tänaval ründas seni tuvastamata mees 32-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

8. detsembril teatati, et Põhja-Tallinnas Maleva tänaval asuvas korteris toimus kaklus 32-aastase ja 33-aastase mehe vahel. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Kiirabi viis kannatanu haiglasse ja politseinikud toimetasid teise osapoole kainenema.

8. detsembril teatati, et Vana-Viru tänaval ründas seni tuvastamata mees 38-aastast meest.

8. detsembril teatati, et Masina tänaval asuvas majas ründas 42-aastane mees oma elukaaslast, 34-aastast naist. Mõlemal osapoolel olid kehavigastused ning vastuolulised ütlused.

8. detsembril teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval asuvas korteris ründas 34-aastane mees oma elukaaslast, 43-aastast naist, tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.

8. detsembril teatati, et Põhja-Tallinnas Erika tänaval ründas 34-aastane alkoholijoobes naine oma elukaaslast, 36-aastast meest, millega tekitas tervisekahjustuse ja füüsilist valu.

Röövimine

7. detsembril teatati, et Lasnamäel Taevakivi tänaval ründas 42-aastane mees 52-aastast meest ja varastas autost tahvelarvuti. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

Vargused

7. detsembril teatati, et Haaberstis Paldiski maanteel asuvast kauplusest varastati kolm mobiiltelefoni, mille kahju on umbes 4000 eurot.

7. detsembril teatati, et Kristiines Endla tänaval asuvast kauplusest varastas 30-aastane naine üle 500 euro väärtuses kaupa. Naine peeti kinni ja toimetati politseijaoskonda.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

8. detsembril teatati, et Vaskjala külas ründas 64-aastane mees talle tuttavat 18-aastast noormeest. Mõlemad osapooled toimetati politseijaoskonda.

Väljapressimine

7. detsembril teatati, et Paldiskis rünnati 30-aastast meest, kellelt rööviti raha ja telefon. Hiljem kästi tal raha juurde tuua. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Juhtumid piiril

6. detsembril viis Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse ametnik läbi illegaalimenetluse 1982. aastal sündinud Ukraina kodaniku suhtes, kes viibis Schengeni riikide territooriumil 22 päeva seadusliku aluseta. Talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks.

8. detsembril saabusid Tallinna lennujaama Kutaisist (KUT) kaks Gruusia kodanikku: 1991. aastal sündinud mees ja 1991. aastal sündinud naine. Isikutel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Päeval kutsuti kiirabi naisterahvale, kellel olid paanikahood. Kiirabi andis naisele ravimid ja peale nende manustamist ta rahunes. Neile koostati piiril väljastatud sisenemiskeelud ning kuni tagasilennuni viibivad nad Tallinna lennujaama kinnisel transiitalal.

8. detsembril saabusid Tallinna lennujaama Kiievist (IEV) kaks Ukraina kodanikku: 1985. aastal sündinud mees ja 1988. aastal sündinud naine. Isikutel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Neile koostati piiril väljastatud sisenemiskeelud ning kuni tagasilennuni viibivad isikud Tallinna lennujaama kinnisel transiitalal.

8. detsembril saabus Tallinna lennujaama Kiievist (IEV) 1965. aastal sündinud Ukraina kodanik, kel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi ning piisavad elatusvahendid arvestades riigis viibimise kestust. Naisele koostati piiril väljastatud sisenemiskeeld ning kuni tagasilennuni viibib ta Tallinna lennujaama kinnisel transiitalal.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

8. detsembri õhtul lõi joobes 28-aastane mees Elvas Peedu teel oma 78-aastast vanaisa ning 41-aastast naist. Politsei pidas joobes mehe kuriteos kahtlustatavana kinni ning viis kainenema.

7. detsembri varahommikul puhkes Tartus Vanemuise tänaval ühes seltskonnas tüli, mille käigus löödi 18-aastast noormeest. Politsei pidas kinni 19-aastase noore mehe ning viis ta asjaolude selgitamiseks jaoskonda. Kannatanu toimetati tervisekontrolliks traumapunkti.

Valgamaa

Kehalised väärkohtlemised

7. detsembri õhtul sai politsei väljakutse Valgas Laia tänava eramusse, kus joobes 49-aastane mees oli ähvardanud ning löönud 43-aastast elukaaslast. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni ning viis esmalt arestikambrisse kainenema.

7. detsembri õhtupoolikul puhkes Valgas Laia tänava eramus elukaaslaste vahel tüli, mille käigus oli 18-aastane noor mees löönud 23-aastast elukaaslast. Politsei pidas lööja kinni ning viis esmalt kainenema.

7. detsembril puhkes Valgas Vahtra tänava korteris elukaaslaste vahel tüli, mille käigus 52-aastane mees lõi 47-aastast elukaaslast. Politsei pidas lööja kinni. Naise vaatasid kohapeal üle meedikud.

7. detsembri varahommikul sai politsei teate, et Valgas Sepa tänava korteris muutus joobes 31-aastane mees oma pere suhtes vägivaldseks ning lõi elukaaslast ning alaealist last. Politseinike saabudes oli mees sündmuskohalt lahkunud. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Raske tervisekahjustuse tekitamine

7. detsembri õhtupoolikul sai politsei väljakutse Valgas Metsa tänava korterisse, kus oli terava esemega löödud 50-aastast meest. Kannatanu toimetati esmaabiks TÜ Kliinikumi. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavatena kinni 46-aastase mehe ja 44-aastase naise.

Vargus

6. detsembri hommikul avastati, et Tõrva vallas Jõgeveste külas on öö jooksul ärandatud traktor MTZ. Vargusega tekitatud kahju on selgitamisel.

Avaliku korra raske rikkumine

Ööl vastu 6. detsembrit sai häirekeskus teate, et Valga bussijaamale tehti pommiähvardus. Teatele reageerinud politseipatrull pidas teos kahtlustatavana kinni joobes 23-aastase mehe. Juhtunu täpsemaid asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Viljandimaa

Kehaline väärkohtlemine

Ööl vastu 7. detsembrit puhkes Viljandis Kalevi tänava eramus elukaaslaste vahel tüli, mille käigus lõi joobes 40-aastane mees 34-aastast elukaaslast. Politsei pidas lööja kuriteos kahtlustatavana kinni ning viis esmalt arestikambrisse kainenema. Naine meedikute abi ei vajanud.

Juhtumid piiril

6. detsembril koostati Lõuna prefektuuris lahkumisettekirjutus ning kehtestati üheks aastaks sissesõidukeeld 46-aastasele Venemaa Föderatsiooni kodanikule, kes oli viibinud Eestis kuus aastat ja 11 kuud seadusliku aluseta. Isikule määrati rahatrahv.

7. detsembril kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis 78-aastast Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kel puudus kehtiv viisa. Eakale naisele väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaale.

7. detsembril kella 20 ajal kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eesti numbrimärgiga sõiduautot, kust avastati elektrišokirelv. Keelatud ese võeti juhilt ära, talle koostati väärteoprotokoll ning seejärel lubati mehel oma teekonda jätkata.

8. detsembri pealelõunal avastasid piirivalvurid Peipsi järvel ebaseaduslikke nakkevõrke püügile asetanud kalastaja, kellele määrati rikkumise eest 80-eurone rahatrahv. Võrgud eemaldati veest ning kalapüügivahendid tagastati omanikule.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

8. detsembril tõukas 26-aastane mees Vinni vallas Pajusti alevikus enda 21-aastast elukaaslast.

6. detsembril lõi ja ähvardas 22-aastane mees Tapa vallas Jäneda külas enda 21-aastast õde. Mees on kuriteos kahtlustatavana kinni peetud.

6. detsembril lõi 59-aastane mees Rakveres Vabaduse tänava korteris tuttavat 78-aastast meest. 59-aastane mees on kahtlustatavana kinni peetud.

Asja rikkumine ja hävitamine
7. detsembril süüdati põlema Väike-Maarja vallas Rastla külas talu kõrvalhoone ja elumaja kõrval seisnud auto. Kõrvalhoone ja sõiduk hävinesid tulekahjus täielikult. Esialgne tekitatud varaline kahju on 15180 eurot.

Ida-Virumaa

Avaliku korra rasked rikkumised

9. detsembri hommikul teatati politseile, et Narvas Vabaduse tänaval vehib relvataolise esemega 41-aastane mees. Mees on kahtlustatavana kinni peetud.

8. detsembril vehkis 27-aaastane mees Kohtla-Järvel Keskallee tänava kaupluses noaga. Mees on kahtlustatavana kinni peetud.

6. detsembril teatas 53-aastane mees, et talle tuli interneti teel anonüümselt isikult e-mail, milles ähvardati teda ja öeldi, et vallavalitsuse hoone plahvatab kui haridusasutuse direktor ei naase oma ametikohale.

Süütamine ja vargus

8.detsembril varastas 27-aastane mees Narvas Rakvere tänaval asuvast asutusest karika maksumusega 350 eurot. 8.detsembril süütas see sama mees Narvas Jõe tänava eramaja, millega pani ohtu majas oleva 62-aastase ema. Tulekahjuga tekitatud kahju on selgitamisel. Mees on kahtlustatavana kinni peetud.

Kehalised väärkohtlemised

8. detsembril lõi 43-aastane naine Narvas P. Kerese tänava toitlustusasutuses 45-aastast meest.

8. detsembril lõi 31-aastane mees Narvas Rakvere tänava korteris tuttavat 29-aastast meest.

6. detsembril tõukas ja lõi seni kindlaks tegemata mees Narvas Energia tänaval 11-aastast poissi.

6. detsembril lõi 41-aastane mees Narvas Hariduse tänava korterelamu trepikojas 85-aastast naabrit. Kuriteos kahtlustatav on kinni peetud.

Vargused

7. detsembril varastas 61-aastane naine Jõhvis Narva maantee kauplusest ilutooteid. Naine peeti sündmuskohal kinni ja anti üle politseile.

Ajavahemikul 5. -6. detsember varastati Jõhvis Edise külas ehitusjärgsest majast survepesur, kompressor, nurgasaag, mootorratas ja ATV. Esialgne vargusega tekitatud kahju on 5000 eurot.

6. detsembril varastati Kohtla-Järvel Keskallee tänava spordisaalist riietusruumi lukustamata kapist asjad koos spordikotiga. Esialgne tekitatud varaline kahju on 350 eurot.

6. detsembril varastati Jõhvis Sompa tänava maja juurest äärekivid. Esialgne tekitatud kahju on 280 eurot.

6. detsembril varastati Iisaku alevikus Metsa tänava maja hoovist sõiduauto, kuurist survepesur ning garaažist jalgratas. Esialgne kahju on ligikaudu 9100 eurot.

Ajavahemikul 5.- 6.detsembril varastati Iisaku alevikus Metsa tänava maja hoovis seisnud sõiduautost automakk, mälupulk ja spordikott koos asjadega. Esialgne kahju on 700 eurot.

6. detsembril varastati Iisaku alevikus Metsa tänava maja hoovis seisnud sõiduautost GPS seade, voolujagaja, pardakaamera ja teisi asju.

Juhtumid piiril

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 7.detsembril Eestisse sisenemisel 1972.aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Kuna mehel puudusid asjakohased dokumendid, siis väljastati talle sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 7.detsembril Eestisse sisenemisel 1944. aastal sündinud Moldova vabariigi kodanikku. Kuna naisel puudusid asjakohased dokumendid, siis väljastati talle sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Narva -1 piiripunktis kontrolliti 6.detsembril Eestist väljumisel 1995. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Mees viibis Schengeni riikide territooriumil 14 päeva seadusliku aluseta, kõik päevad Eestis. Talle koostati ettekirjutis Eestist lahkumiseks ja kohaldati sissesõidukeeld üheks aastaks. Mees lahkus Venemaa Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Saaremaa

Kehalised väärkohtlemised

7. detsembril sai politsei teate, et Kuressaares Väike-Sadama tänava lõi 47-aastane mees oma 48-aastast venda noaga kätte. Politsei pidas 47-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

7. detsembril sai politsei teate, et Kuressaares Voolu tänaval lõi varem sarnaste kuritegude eest karistatud 63-aastane mees oma 62-aastast elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

8. detsembril sai politsei teate, et Leisi alevikus lõi tuvastamisel olev isik 43-aastast meest, kes sai viga.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.