Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Talvine ilm jätkub ka veebruari alguses (2007-01-31 22:37:33)


Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 31. jaanuaril Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

Talvine ilm püsib ka veebruari algul. Soojemat ilma koos kohatise vihmavõimalusega on oodata vaid reedel-laupäeval.
Neljapäeval on kõrgrõhuharja mõjul vahelduvalt pilves ja olulise sajuta ilm, puhub nõrk loodetuul. Öösel on külma kuni 18 kraadi, päeval 7...12 kraadi. Reedel ja laupäeval mõjutab meie ilma Skandinaavia kohalt itta liikuv madalrõhkkond. Reede öösel pöördub tuul edelasse ja hakkab tugevnema, päeval ulatuvad selle iilid 10-16 m/s. Öö on sajuta, päeval algab Lääne-Eestist lume- ja lörtsisadu, mis levib üle maa, saartel sajab ka vihma. Mitmel pool tuiskab ja on jäidet. Laupäeva öösel ja hommikul jätkub sisemaal tihe lumesadu, rannikul ja saartel tuleb lörtsi ning vihma. Lõunatuule kiirus on 4-8, iiliti 12 m/s, õhutemperatuur jääb -3...+3 kraadi piiresse. Laupäeva päeval pilvisus hõreneb ja lund sajab hooti. Tuul pöördub põhja, puhudes 5-10, iiliti 15 m/s, õhutemperatuur on -4...+2 kraadi.
Pühapäev on muutlikult pilves, põhjatuule kiirus ulatub 8-12 m/s, hooti sajab lund, külma on 3...7 kraadi. Lumehooge esineb ka esmaspäeval ja teisipäeval, kolmapäev peaks tulema suurema sajuta.
Esmaspäeval puhub ida- ja kirdetuul puhanguti kuni 12 m/s, öösel tuleb 8...15 ja päeval 7...12 kraadi külma.
Teisipäeval ja kolmapäeval puhub põhjatuul 2...8 m/s. Öösiti on külma 12...18, kohati kuni 23 kraadi, päeval 9...14 kraadi.

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame -3 kraadist Lääne-Eesti saartel -8 kraadini Ida-Eestis, mis on normi piires. Sademeid on oodata 20 mm ringis, mis on umbes 2,5 korda üle normi.” 

Nädalaennustus pannakse tavaliselt üles iga kolmapäeva hilisõhtul. Ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sellesse nädala jooksul aeg-ajalt parandused.


Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.


Lisainfot vaata Aiandus.ee rubriigist
ILM.

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.