Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Saaremaal Pihtla vallas luuakse uus looduskaitseala (2007-01-31 07:12:36)


Pihtla vallas on loomisel Pühametsa looduskaitseala, mille eesmärgiks on kõrge loodusväärtusega metsa ja pool-looduslike koosluste kaitse ja säilitamine.

Riikliku Looduskaitsekeskuse Saare regiooni direktor Tõnu Talvi sõnul asuvad võimalikul uuel kaitsealal vanad loodusmetsad, liigirikkad niidud, loopealsed, vanad laialehised metsad, puiskarjamaad ning liigirikkad madalsood, kirjutas Oma Saar.

See mets on Talvi sõnul üks viimaseid säilinud kilde kunagisest suurt osa Kesk-Saaremaast katnud iidsest nn. Masa metsast. Kaitseala Kõljala pool küljes asuvad väga hästi hooldatud puisniidud ja puiskarjamaad, mis vajavad traditsioonilisel viisil hooldamist ning mille hooldamise eest makstakse toetust. Puiskarjamaadel kasvab väga vanasid esinduslikke tammesid.

Tõnu Talvi ütles, et loodav Pühametsa looduskaitseala on väga hea näide Saaremaale omase traditsioonilise põllumajanduse, maastikuhoolduse ja säästva looduskasutuse ning loodusväärtuste kaitse koosesinemise võimalikkusest ja vajalikkusest.

Looduskaitseala jaotatakse vastavalt kaitsekorrale ja majandustegevusele seatud tingimustele üheks sihtkaitsevööndiks ja üheks piiranguvööndiks.

Pühametsa looduskaitseala loomise avalik arutelu toimub 20. veebruaril Kõljalas.


Allikas: www.etv24.ee 30.01.2007, Helve Laasik.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.