Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Euroopa Liidus arutati mullakaitsedirektiivi (2007-01-30 18:19:57)


29. jaanuari Euroopa Liidu põllumajanduse ja kalanduse nõukogus käsitleti mullakaitsedirektiivi eelnõu.

Eesti juhtis oma sõnavõtus komisjoni tähelepanu asjaolule, et mullakaitse raamdirektiivist on puudu happeliste muldade teema, samas kui muud regionaalse iseloomuga mullaprobleemid on eelnõus käsitlemist leidnud. Eesti palus nimetatud teema direktiivi eelnõusse lisada ning esitas ka sellekohase ettepaneku, mida toetasid mitmed sama probleemiga kokku puutuvad liikmesriigid.


“Eesti jaoks on probleemiks eelkõige happelised mullad, millede mullaviljakus on suhteliselt väike. Muldade hapestumine on samasugune regionaalne probleem nagu muldade sooldumine teatud piirkondades”, rääkis oma sõnavõtus põllumajandusministeeriumi abiminister Rain Vändre.


Vändre sõnul on happelistest muldadest tuleneva vähese viljakuse parandamiseks kasutatud traditsiooniliselt lupjamist, mida on siiani tehtud toetuse abil. “Ilma toetuseta on aga lupjamine majanduslikult raske ning happeliste muldadega piirkondades võivad põllumajandusmaad kasutusest välja langeda”, lisas Vändre.


22. septembril 2006. aastal võttis Euroopa Komisjon vastu mullakaitse teemastrateegia ning esitas mullakaitse raamdirektiivi eelnõu.

Põllumajandusministeeriumi 30.01.2007 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.