Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eestlane taunib liigset alkoholi tarbimist (2007-01-30 16:07:24)

 

30. jaanuaril põllumajandusministeeriumis toimunud alkoholiteemalisi uuringuid tutvustaval pressibriifingul selgus, et eestlased peavad vajalikuks alkoholi tarbimise üldist vähendamist.

Uuringu tulemusena selgus, et Eestis tarbib alkoholi ligikaudu neli täiskasvanut viiest ning kõige sagedamini tarbitavateks jookideks on vein ja õlu. Küsitlustest selgus, et elanike arvates juuakse Eestis alkoholi palju ning kohati liiga palju, mistõttu võrreldes 2005. aastaga on suurenenud elanike poolehoid karmimale alkoholipoliitikale.

Eesti alkoholituru uuring näitas, et 2006. aasta 9 kuuga suurenes Eestis enamike alkohoolsete jookide toodangu maht. Erandiks olid vaid kanged alkohoolsed joogid ja puuvilja-marjaveinid. Ekspordikäibes moodustasid suurema osa kanged alkohoolsed joogid (60%), teisele kohale tõusid lahjad alkohoolsed joogid (15%) ja nendele järgnes õlu (14%).

Kodumaise õlle ja viina positsioon oli 2006. aastal Eesti turul endiselt tugev. 2006. aasta mais moodustas 89% kaupluste viinakäibest kodumaine ja 11% importviin ning 88% kaupluste õllekäibest kodumaine ja 12% importõlu. Nii õlle kui viina tootegrupis pakuvad importtooted kohalikele tootjatele tuntavat konkurentsi ning kohalikud tootjad peaksid näitama üles paindlikkust sortimendi ja pakendite uuendamisel.

Põllumajandusministeerium tellimusel valmis Eesti Konjunktuuriinstituudi poolt selle aasta alguses 3 alkoholiteemalist uuringut: Eesti alkoholiturg 2006. aasta 9 kuud, alkoholi tarbimine ja alkoholipoliitika (elanike hinnangute alusel) ning Eesti alkoholitootjate konkurentsivõime.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 30.01.07 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.