Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA määras põllumeestele 444 miljonit krooni maaelu arengukava toetusi (2007-01-30 14:11:05)

 

Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) määras põllumeestele 15441 taotluse alusel 444,2 miljonit krooni põllumajanduslikku keskkonnatoetust ja ebasoodsamate alade toetust.

Ebasoodsamate alade toetust määrati 8707 taotlejale 112,8 miljonit krooni. Põllumajandusliku keskkonnatoetuse raames määrati keskkonnasõbraliku tootmise toetust 4928 taotlejale 237 miljonit krooni, mahepõllumajandusliku tootmise toetust 927 taotlejale kokku 69,6 miljonit. Ohustatud tõugu loomade kasvatamise eest said toetust 597 taotlejat 5,6 miljonit krooni ning kiviaedade rajamise, hooldamise ja taastamise eest 282 taotlejat 19,2 miljonit krooni toetust.

PRIA peadirektori asetäitja Katrin Noorkõivu sõnul plaanib PRIA toetussummade väljamaksmisega alustada 12. veebruaril. "Praeguseks ei ole veel avanenud riigieelarve eelmisest aastast ülekantavad summad," täpsustas ta ning lisas, et nende avanemine on prognoositud 12. veebruariks. "Kui nii läheb, on PRIA valmis kohe alustama toetuste välja maksmisega ning sellisel juhul saaks need taotlejad,  kellel mingeid probleeme pole tuvastatud, kõik oma toetused kätte kahe nädala jooksul," ütles Noorkõiv.

Toetuste väljamaksmist alustatakse ebasoodsamate alade toetusest ning seejärel makstakse välja keskkonnasõbraliku tootmise, mahepõllumajandusliku tootmise, ohustatud tõugu loomade kasvtamise ja kiviaedade toetus. Kuna osa toetusest tuleb euroliidu eelarvest ja osa Eesti riigi eelarvest, võivad ka toetussummad taotlejatele laekuda kahes osas.

Toetuse saajad koos määratud summadega avaldatakse PRIA koduleheküljel. Koos summadega avaldatakse ka toetuse väljamaksmise kuupäev hiljemalt viis tööpäeva enne toetuse ülekandmist taotlejale.

Tänase seisuga on toetus määramata 600-le taotlejatele, kellel on tuvastatud toetuse tingimuste rikkumisi ning kellel tuleks mingis osas tagasi maksta eelnevatel aastatel saadud toetus. Neist 322 taotleja puhul ootab PRIA Põllumajandusministeeriumi läbiviidava auditi tulemust, ülejäänute puhul on menetlusprotsess hetkel veel pooleli ning täpsed summad arvutamisel.

"Nende hulgas on ka selliseid taotlejaid, kellel on tuvastatud rikkumised väikesed, rahasse arvutatuna alla 100 euro," ütles Noorkõiv. Sellised taotlused arvutatakse lõplikult välja esmajärjekorras ning nemad saavad oma toetuse kätte märtsi alguses.

 

Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) 30.01.07 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.