Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
ELF otsib kandidaate noore looduskaitsja auhinnale (2007-01-30 06:48:33)


Noore Looduskaitsja Auhind (NLA) loodi 2005. aastal Kaja ja Alex Lotmani ja Eestimaa Looduse Fondi (ELF) poolt. Auhinda koos rahalise stipendiumiga antakse välja üks kord aastas silmapaistvale Eesti noorele looduskaitsjale. NLA eesmärgiks on toetada elujõulise ja aatelise looduskaitse püsimist Eestis läbi põlvkondade.

Esimese, 2005. aasta NLA pälvis Asko Lõhmus (30 a.), kes on tegelenud looduskaitsetemaatikaga alates 1990ndate aastate algusest. Asko Lõhmus on kaitsnud doktorikraadi loomaökoloogias. Asko Lõhmusel on suured teened liikide ja koosluste kaitse edendamisel, looduskaitsepoliitika kujundamisel, Tartu Ülikooli looduskaitsebioloogia suuna arendamisel ja ühiskondlikus looduskaitselises tegevuses.

Auhinnafondi toetas Estonian Nature Tours.

2006. aasta Auhinna sai Eesti Rohelise Liikumise juhatuse liige Peep Mardiste (33 a.), kes on olnud pikka aega seotud Eesti keskkonna- ning looduskaitsega ja valitsusväliste keskkonnaorganisatsioonide tugevdamisega. Auhinnafondi toetasid Estonian Nature Tours ja Sveitsi WWF.

Välja on kuulutatud konkurss 2007. aasta auhinnale.

Auhinnale saavad kandideerida Eesti looduskaitsjad, kes

- on nooremad kui 35 aastat passi järgi või enesetunde alusel;
- võivad töötada nii riiklikus, era- kui ka mittetulundussektoris, samuti vabatahtlikuna;
- omavad väljapaistvaid saavutusi Eestimaa looduse kaitsel.

Kandideerida saab nii enda nimel kui ka esitada kellegi teise kandidatuuri. Kandideerimiseks saata avaldus koos põhjendusega Eestimaa Looduse Fondi e-postiaadressile elf@elfond.ee 15. märtsiks 2007. a.

Avalduses tuleb märkida

- kandidaadi ees- ja perekonnanimi
- vanus
- töökoht ja/või tegevusvaldkond
- olulisemad looduskaitselised tegemised ja saavutused.

Otsuse auhinna määramise kohta teeb Eestimaa Looduse Fondi poolt kokku kutsutud žürii, kuhu kuuluvad Kaja ja Alex Lotman, Tiit Randla, Mart Jüssi ning 2006. aasta NLA laureaat Peep Mardiste. Auhinnafondi on teinud annetuse Estonian Nature Tours. Auhinna saaja kuulutatakse välja 15.aprillil Tallinna Linnahallis.

Allikas: Eestimaa Looduse Fondi 29.01.2007 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.