Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Selle talve uueks külmarekordiks mõõdeti -26,1 kraadi (2007-01-29 16:22:06)

 

Selle talve uus külmarekord registreeriti 29. jaanuari varahommikul Kuusiku ilmvaatlusjaamas, kus õhutemperatuur langes -26,1 kraadini.

Veelgi madalama külmakraadi registreeris Pärnu hüdroloogjaam, -27 kraadi, kuid ametlikuks rekordiks loetakse siiski Kuusiku tulemust, rääkis Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) ilmaprognooside osakonna juhataja Merike Merilain.

 

«Lisaks eelmainitule registreeriti eelmisel nädalal Vasknarvas -29 kraadi, kuid seda ka ei loeta ametlikuks tulemuseks,» lisas ta.

 

Õhutemperatuuri erinevus ranniku ja sisemaa vahel on alganud nädalal öösiti 20°C piires.

Merilaini sõnul seisab ühelt poolt meie kohal arktiline õhumass, mille püsimist kindlustavad Venemaa kohal hääbuvad tsüklonid ning nende tagalas domineerib loode-põhjavool.

«Samas pole Läänemeri veel jäätuda jõudnud ning lääne poolt tulevad tsüklonid «libisevad» piki avatud veepinda lõuna poole ning kui rannikul juhtub tuul merele pöörduma, on neis paigus õhutemperatuur nullilähedane.»

 

Ka pole möödunud nädalal Hiiumaad tabanud tugev lumesadu ja tuisk merelt tuleva tuulega välistatud, lisas Merilain. Sama kehtib ka Tallinna ning põhjaranniku kohta. Lumepilved tekivad otse jäävaba mere kohal ja sadu võib jääda kitsasse rannikuvööndisse.

 

Alanud nädal tuleb Merilaini sõnul samuti külm ning krõbekülmad ööd ja hommikud pole mingi ime. «Tänane päev tuleb pisut pehmem, sest pärastlõunaks on oodata pilvisust ja võib hakata ka lund sadama,» lisas ta.

Prognoos järgnevaks neljaks päevaks


Teisipäevaks
ennustab ilmajaam pilves selgimistega ilma. Öösel sajab kohati lund, päev tuleb olulise sajuta. Puhub loode- ja läänetuul viis kuni 12, saartel puhanguti kuni 17 meetrit sekundis.

Öösel jääb temperatuur vahemikku 12 külmakraadist kuni 1 soojakraadini ja päeval 3-9 külmakraadini.

Kolmapäeval on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Öö möödub olulise sajuta. Puhub kagu- ja lõunatuul 3 kuni 10 meetrit sekundis.

Päeval sajab Lääne-Eestis lund. Puhub kagutuul 5 kuni 12, saartel kuni 15 meetrit sekundis.

Öine temperatuurivahemik on 4-17 külmakraadini ja päeval 0-8 külmakraadini.

Neljapäeval on oodata vahelduva pilvisusega ilma. Öösel sajab Lõuna-Eestis lund ning puhub kirdetuul 5 kuni 12 meetrit sekundis. Päeval sajab kohati lund.

Puhub põhjatuul 3 kuni 10 meetrit sekundis. Öised õhutemperatuurid jäävad vahemiku 5-13 külmakraadini ja päeval on oodata külma 1-8 kraadini.

Reedel on pilves selgimistega ilm. Öö möödub olulise sajuta. Puhub edela-ja lõunatuul 4 kuni 9 meetrit sekundis. Päeval sajab lund ja puhub kagutuul viis kuni 12, saartel 15 meetrit sekundis.

Öised temperatuurid jäävad vahemikku nullist 10 külmakraadini ja päeval nullist 7 külmakraadini.

Allikas: www.postimees.ee 29.01.2007, Kristiina Mõttus.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.