Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartus Eesti Põllumajanduse Aastanäitus EPA2019 (2019-10-31 08:56:51)

 

31. oktoobril ja 1. novembril toimub Tartus Eesti Rahva Muuseumis esimene Eesti Põllumajanduse Aastanäitus EPA2019, millel on esindatud üle saja maamajandussektori ettevõtte ja organisatsiooni.

 

"Ootame aastanäitusele umbes paari tuhandet põllu- ja maamajandussektori ettevõtjat ning osalist. EPA on loodud selleks, et anda ettevõtjatele võimalus omavahelisteks kohtumisteks ja uute teadmiste ammutamiseks. Rõõm on tõdeda, et sündmusel on esindatud suur osa sektori juhtivaid ettevõtteid ja huvilisi ootab väga mitmekesine seminariprogramm, mis pakub olulisi teemasid erinevate valdkondade ettevõtjatele," ütles Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus.

 

Sõrmuse sõnul on EPA esimese päeva tähtsündmusteks aianduse ja maheturu konverentsid, finantsseminar, põllumeeste autopäev, nelja riigi põllumajandusministrite kohtumine, Balti riikide põllumajandustootjate ja ministrite kohtumine ning õhtune lõikuspidu. Põllumeeste jaoks oodatud sündmus on ka kell 11.30-12.15 toimuv maaeluministri infotund, kus minister Mart Järvik vastab põllumeeste ja maamajandusettevõtjate küsimustele.

 

Kuigi näitus avab osalejatele uksed juba homme kell 10, siis EPA pidulik avamine toimub kell 12.30 Eesti Rahva Muuseumi peasissekäigu juures. Avamisel osalevad president Arnold Rüütel, maaeluminister Mart Järvik, Tartu linnapea Urmas Klaas, Eesti Rahva Muuseumi direktor Alar Karis ning Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse liikmed Roomet Sõrmus ja Vahur Tõnissoo. Meeleoluka lõõtsamänguga tervitavad külastajaid Aasta Põllumees 2016 Lembit Paal ja Allan Paal.

 

Aastanäitusel osalejate hulgast leiab sektori juhtivad masina-, kütuse-, väetise-, taimekaitse-, veterinaaria- ja söödafirmad, pangad, erialaorganisatsioonid, autofirmad, toidutootjad ja teisi ettevõtteid. EPA raames toimub üle poolesaja seminari ja kolm konverentsi, kus lisaks Eesti lektoritele on esinejaid ka Taanist, Leedust, Saksamaalt, Šveitsist, Poolast, Austriast ja Hollandist.

 

Neljapäeva õhtune lõikuspidu toob ERMi üle 500 ettevõtja, et tunnustada sektori parimaid ning teha kokkuvõtteid lõppenud hooajast. Mõlemal messipäeval toimuvad Põllumeeste Autopäevad, mille raames saavad huvilised proovida ligi 40 sõidukit nii kõvakattega teel kui maastikurajal. EPA välialalt leiab näituse külastaja ka valiku kõige moodsamat tehnikat ja tõuloomade telgi. Aastanäitus ootab külastajaid neljapäeval, 31. oktoobril kell 10-18 ja reedel, 1. novembril kell 10-16. Lisainfot leiab kodulehelt: www.epamess.ee.

 

 

Allikas: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja 30.10.19 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.