Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2019-10-29 08:10:40)


Politsei- ja Piirivalveametis registreeriti 122 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli kaks avaliku korra rasket rikkumist, 27 vargust, üks röövimine. Registreeriti kaheksa inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 8 inimest. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati 42, narkootikumide omamisi või tarbimisi 7. Väärtegusid registreeriti 610.

Piirilt väljastati 16 sisenemiskeeldu, Eestist saadeti välja kuus isikut. Schengeni viisaeeskirjarikkumisi oli kolm, ebaseaduslikke piiriületusi üks.

Põhja prefektuur

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

25. oktoobril teatati, et Mustamäel ründas reisija 51-aastast bussijuhti, sest ei saanud peatust selleks mitteettenähtud kohas. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

25. oktoobril teatati, et Põhja-Tallinnas Kaluri tänaval ründas meesterahvas 24-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

25. oktoobril teatati, et Kristiines Elektroni tänaval asuvas korteris ründas 23-aastane mees 46-aastast naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

26. oktoobril teatati, et Kesklinnas Tartu maanteel löödi 17-aastast noormeest.

26. oktoobril teatati, et Põhja-Tallinna linnaosas Kaluri tänaval tungis 22-aastane mees kallale oma 23-aastasele elukaaslasele.

26. oktoobril teatati, et Lasnamäe linnaosas Lasnamäe tänaval tungis 36-aastane mees kallale oma 45-aastasele elukaaslasele. Kahtlustatav peeti kinni.

26. oktoobril teatati politseile konfliktist elukaaslaste vahel Nõmme linnaosas Rännaku puiesteel. Konflikti käigus sai vigastada 32-aastane naine.

26. oktoobril teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval lõi 33-aastane mees temale tuttavat 55-aastast naist.

27. oktoobril teatati Tallinnas Vana-Posti tänaval toimunud rünnakust, mille käigus lõid kaks tundmatut meesterahvast 22-aastast meest. Politsei pidas kahtlustatavatena kinni 29-aastase ja 31-aastase mehe ning toimetas nad jaoskonda.

27. oktoobril teatati Tallinnas Tartu maanteel toimunud rünnakust, mille käigus tungis tundmatu naisterahvas kallale 43-aastasele naisele. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 29-aastase naise ning toimetas ta jaoskonda.

27. oktoobril teatati Tallinnas Puuvilla tänaval toimunud kaklusest, mille käigus tuli 19-aastasele noormehele kallale tema tuttav noormees, tekitades talle valu ja kehavigastusi.

27. oktoobril teatati laeval Baltic Queen toimunud peretülist, mille käigus peksis 22-aastane mees oma 22-aastast kaaslast, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Kiirabi andis naisele esmaabi ning mees peeti politseinike poolt kinni ja toimetati jaoskonda.

27. oktoobril teatati Tallinnas Staapli tänaval toimunud peretülist, mille käigus tungis 35-aastane mees kallale oma elukaaslasele, 23-aastasele naisele ning tekitas talle kehavigastusi. Mees peeti kahtlustatavana kinni.

27. oktoobril teatati Tallinnas Pikaliiva tänaval toimunud peretülist, mille käigus lõi 31-aastane mees oma elukaaslast, 36-aastast naist, tekitades talle valu ja kehavigastusi.

27. oktoobril teatati Tallinnas Anni tänaval toimunud peretülist, mille käigus lõi 38-aastane mees oma elukaaslast, 33-aastast naist, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Mees peeti politseinike poolt kinni ning toimetati jaoskonda.

27. oktoobril teatati Tallinnas Muhu tänaval toimunud tülist, mille käigus tungis 43-aastane mees kallale oma tuttavale 38-aastasele mehele. 43-aastane mees peeti politseinike poolt kinni ning toimetati jaoskonda.

Sündmus relvaga

27. oktoobril teatati Tallinnas Tuulemaa tänaval toimunud peretülist, mille käigus tulistas 39-aastane mees tulirelvast õhku. Tema elukaaslane, 48-aastane naine tundis end ohustatuna ning mees peeti politseinike poolt kinni ja toimetati jaoskonda.

Vargused

25. oktoobril teatati, et Põhja-Tallinnas Lõime tänaval varastati ehitusobjektilt tööriistu. Kahju 2000 eurot.

26. oktoobril teatati, et Põhja-Tallinnas Nisu tänaval varastati robotmuruniiduk. Kahju on 1079 eurot.

Vägivald võimuesindaja vastu

25. oktoobril tungis 16-aastane noormees Lasnamäe linnaosas K. Kärberi tänaval kallale 33-aastasele abipolitseinikule, kes täitis tööülesandeid ja sai kergemaid vigastusi. Kahtlustatav peeti kinni.

Ähvardamine

26. oktoobril teatati, et Kesklinnas Lootsi tänaval ähvardas 71-aastane mees 38-aastast meest. Kahtlustatav peeti kinni.

Harjumaa

Ähvardamine

26. oktoobril teatati, et Maardu linnas Saluheina tänaval ähvardas 37-aastane mees temale tuttavat 40-aastast meest. Kahtlustatav peeti kinni.

Kehalised väärkohtlemised

27. oktoobril teatati Harjumaal Aruküla teel asuvas kaupluses toimunud vahejuhtumist, mille käigus lõi tundmatu meesterahvas 52-aastast meest, tekitades talle valu ja kehavigastusi.

27. oktoobril teatati Tabasalus toimunud peretülist, mille käigus lõi 44-aastane mees 19-aastast meest ning 39-aastast naist, tekitades neile valu ja kehavigastusi. Mees peeti politseinike poolt kinni ja toimetati jaoskonda.

26. oktoobril teatati, et Maardu linnas Kütte tänaval lõi 57-aastane mees oma 60-aastast abikaasat. Politseinikud pidasid kahtlustatava kinni.

Juhtumid piiril

25. oktoobril viis Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalve talituse ametnik läbi illegaalimenetluse 1989. aastal sündinud Ukraina kodaniku suhtes, kes viibis Schengeni riikide territooriumil 17 päeva seadusliku aluseta. Põhja piiri- ja migratsioonijärelevalve talituse ametnik koostas mehele ettekirjutuse Eestist lahkumiseks.

25. oktoobril kontrolliti Tallinna lennujaamas Kiievist saabunud 1977. aastal sündinud Egiptuse Araabia Vabariigi kodanikku, kel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mehele koostati piiril väljastatud sisenemiskeeld ja ta viibib kuni sobiva tagasilennuni Tallinna lennujaama non-Schengeni alal.

26. oktoobril koostas Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalve talituse ametnik ettekirjutuse Eestist lahkumiseks 1980. aastal sündinud Gruusia kodanikule, kes pani toime varguse katse kauplusest. Mehe suhtes alustati väärteomenetlust. PPA otsusega lõpetati ennetähtaegselt mehe viisavaba lubatud viibimisaeg Eestis ning Schengeni alal.

26. oktoobril kontrollisid piirivalvurid koos tollitöötajate ja kahe tolli narkokoeraga Tallinna Vanasadamas seisnud reisilaeval nelja Soome Vabariigi kodanikku, kelle valdusest leiti erinevaid narkootilisi aineid. Ained võeti hoiule ning saadeti ekspertiisi, alustati väärteomenetlust.

Ida prefektuur

Lääne-Virumaal olulisi juhtumeid ei registreeritud

Ida-Virumaa

Vargused

Politseile laekus teade, et ajavahemikul 13. augustist kuni 27. oktoobrini varastati Narvas Kreenholmi tänaval asuva maja korterist erinevaid tööriistu. Omanikule tekitati kahju kokku 1260 eurot.

Ajavahemikus 24. - 26. oktoobril varastati Narvas Kangelaste tänaval asuvast korterist televiisor väärtusega 500 eurot.

Ööl vastu 26.oktoobrit varastati Jõhvis Puru teel asuvalt firma territooriumilt ehitustehnikat ja tööriistu. Esialgne varaline kahju on 10000 eurot.

26.oktoobril teatati politseile, et Narvas Puškini tänaval asuvast lillekioskist on varastatud mobiiltelefon Samsung Galaxy S8 väärtusega 699 eurot.

Kehalised väärkohtlemised

27. oktoobri hilisõhtul lõi 21-aastane mees Narvas Kerese tänaval asuva maja korteris oma vanemaid. Mees on kahtlustatavana kinni peetud.

26.oktoobril lõi Narvas Puškini tänaval asuvas korteris 37-aastane mees oma abikaasat. Mees on kahtlustatavana kinni peetud.

25. oktoobri õhtul lõi Narvas Malmi tänaval asuvas korteris 20-aastane mees elukaaslast. Mees on kahtlustatavana kinni peetud.

25. oktoobril teatas 57-aastane mees politseile, et ta sõitis Kohtla-Järvel autoga ning andis signaali tee peal kõndinud mehele. Viimane tegi väidetavalt sõiduki ukse lahti ning lõi sõidukijuhti. Praeguseks on teada, et mehed on omavahel tuttavad. Täpsemad asjaolud on väljaselgitamisel.

25.oktoobril alustati kriminaalmenetlus selles, et 11. oktoobril lõi Kohtla-Järvel asuvas koolis 14-aastane tüdruk tooliga vastu põlvi 40-aastast naist.

Juhtum piiril

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 26. oktoobril Eestisse sisenemisel 1979. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Kuna naisel puudusid asjakohased dokumendid, siis väljastati talle sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 26. oktoobril Eestisse sisenemisel 1962. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Kuna naisel puudusid asjakohased dokumendid, siis väljastati talle sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 25. oktoobril Eestisse sisenemisel 1980. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Kuna mehel puudusid asjakohased dokumendid, siis väljastati talle sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Lääne prefektuur

Läänemaa

Avaliku korra raske rikkumine

27. oktoobril sai politsei teate, et Taebla alevikus Haapsalu maanteel lõi 27-aastane mees 29-aastast meest, kes sai viga. Politsei pidas 27-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Pärnumaa

Vargus

27. oktoobril sai politsei teate, et Lääneranna vallas varastati kinnistult kaks mootorsaagi. Vargusega tekitati kahju ligi 700 eurot.

Raplamaa

Vargus

26. oktoobril sai politsei teate, et Märjamaa vallas siseneti akna kaudu eramusse ja varastati vesipiip. Varguse ja aknaklaasi lõhkumisega tekitati kahju ligi 150 eurot.

Saaremaa

Kehalised väärkohtlemised

26. oktoobril sai politsei teate, et Muhu vallas lõi 41-aastane mees 36-aastast naist.

26. oktoobril sai politsei teate, et Saaremaa vallas lõi 19-aastane mees 19-aastast meest, kes sai viga.

Lõuna prefektuur

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

Ööl vastu 26. oktoobrit puhkes Valgas Jaama puiestee korteris ühise alkoholi tarvitamise ajal kahe mehe vahel tüli, mis päädis rüselusega. Omavahelises kähmluses sai viga 49-aastane mees, kelle meedikud esmaabiks haiglasse viisid. Politsei pidas lööja kinni ning viis ta esmalt arestikambrisse kainenema.

Juhtumid piiril

25. oktoobril kella 21.30 ajal saabus Luhamaa piiripunkti Venemaa numbrimärgiga Nissan, mida juhtis 53-aastane mees. Piirivalvurid leidsid kontrolli käigus sõiduauto uksetaskust teleskoopnuia, mis on relvaseadusest tulenevalt tsiviilkäibes keelatud. Autojuht koos koolatud esemega anti menetlustoiminguteks üle tolliametnikele.

26. oktoobril kella 15.30 paiku tõkestati Koidula piiripunktis Eestisse sisenemine 41-aastasel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kel puudusid dokumendid õigustamaks reisi eesmärki ja tingimusi. Piiripunkti saabunud mehele väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaale.

Ööl vastu 27. oktoobrit kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Ukraina numbrimärgiga Renaulti veokit, kust avastasid vedrujõul avaneva noa, mille omamine ja kasutamine on relvaseadusest tulenevalt tsiviilkäibes keelatud. Juht koos keelatud esemega anti menetlustoiminguteks üle tolliametnikele.

27. oktoobril kella 7.50 paiku tõkestati Luhamaa maanteepiiripunktis Eestisse sisenemine neljal Kuuba kodanikul, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Isikutele väljastati sisenemiskeelud ning nad saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

27. oktoobril kella 11.35 paiku tõkestati Luhamaa maanteepiiripunktis Eestisse sisenemine 36-aastasel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Piiripunkti saabunud naisele väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaale.

27. oktoobril kella 19.25 ajal tõkestati Luhamaa maanteepiiripunktis Eestisse sisenemine kahel Ukraina kodanikul, kelle põhjendused reisi eesmärgi kohta ei olnud usaldusväärsed, samuti puudusid isikutel asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Isikud saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.