Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kalamaksaõli aitab talvemasendust ravida (2007-01-28 08:55:24)

 

Šotimaal Glasgows praktiseeriva arsti Tom Gilhooly sõnul aitab kalamaksaõli depressiooni ja talvemasendust ravida.

 

Gilhooly selgitas, et kalamaksaõli sisaldab vajalikus koguses omega-3 rasvhappeid, mis aitavad organismil paremini funktsioneerida, kirjutab Sciencedaily.com.

 

„Omega-3 rasvhapped on vajalikud paljude kudede ja organite funktsioneerimiseks. Eriti olulised on need ajule, nahale, neerudele ja immuunsüsteemile,” sõnas Gilhooley.

 

Arsti sõnul on kalamaksaõli antidepressantidest ohutum ja samas ka kasulikum.

 

„Viimastel aastatel on farmatseudid ja arstid hakanud antidepressantidele alternatiive otsima. Looduslikud ravivahendid, nagu näiteks kalamaksaõli, on uuesti populaarsuse saavutanud” lisas arst.

Gilhooly sõnul on suurem osa tema poole depressiooni ja talvemasendusega pöördunud patsientidest saanud kalamaksaõlikapslitest abi.

 

„Ligikaudu 70 protsenti depressiooni raviks kalamaksaõli sisse võtnud patsientidest tundis tervise paranemist,” ütles arst.

 

Omega-3 rasvhapped mõjuvad hästi ka südame-veresoonkonna tööle ning aitavad kõrge kolesterooli vastu. Arstid soovitavad laste hüperaktiivsuse ja vaeglugemise raviks palju omega-3 rasvhappeid sisaldavat kalamaksaõli.

 

Allikas:PM online


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.