Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi 43. nädala eelinfo (2019-10-21 08:15:26)

Esmaspäev, 21. oktoober

· Brüsselis toimub USA-EL väikeste moodulreaktorite foorum (1st U.S.-EU Energy Council High-Level Forum on Small Modular Reactors). USA delegatsiooni juhib energeetikaminister Rick Perry, EL nimel teeb sõnavõtu kliimameetmete ja energeetika volinik Miguel Arias Cañete. Keskkonnaministeeriumi kantsler Meelis Münt osaleb koos Rumeenia Energeetikaministeeriumi kantsleri Elena Popescu, Tšehhi, Prantsusmaa ja USA kõrgetasemeliste esindajatega paneeldiskussioonis teemal "Väikeste moodulreaktorite perspektiiv avaliku sektori seisukohast". Lisaks kohtub Meelis Münt foorumil GE Hitachi presidendi Jay Wilemaniga, et rääkida Eesti energeetikasektori arengutest. Keskkonnaministeeriumist osaleb kohtumisel veel välisõhu ja kiirgusosakonna nõunik Reelika Runnel.



Teisipäev, 22. oktoober

· Brüsselis arutatakse mereprügi regionaalse tegevuskava rakendamist. Arutusel on hüljatud, kaotatud või muul viisil kasutuselt kõrvaldatud püügivahendid ning kalavõrkude negatiivne mõju merekeskkonnale. Arutelul osaleb keskkonnaministeeriumi merekeskkonna osakonna peaspetsialist Raul Ilisson.


· Algusega kell 16.00 toimub RMK kohaliku kogukonna kaasamiskoosolek Jõgeveste külas Valgamaal, kogunemisega Barclay de Tolly mausoleumi lähistel.


Kolmapäev, 23. oktoober

· Tänasest reedeni on Brüsselis arutelu, kuidas Läänemere valgalas vähendada negatiivset keskkonnamõju. Kohtumise põhiteemadeks on mereprügi, rannikuäärsed prügilad, veealuse müra mõju merekeskkonnale ja -elustikule. Arutelul osaleb keskkonnaministeeriumi merekeskkonna osakonna peaspetsialist Raul Ilisson.


· Algusega kell 16.00 toimub RMK kohaliku kogukonna kaasamiskoosolek Riidaja külas Valgamaal, kogunemisega Siigu teel Sillaotsa kinnistu piiril.

· Algusega kell 16.00 toimub RMK kohaliku kogukonna kaasamiskoosolek Juuliku külas Harjumaal, kogunemisega Nurme tänava Tabasalu tee poolses otsas.


Neljapäev, 24. oktoober

· Keskkonnaministeerium korraldab Tartus teabepäeva "Kliimamuutuste mõjudega ja üleujutustega arvestamine planeeringutes".
Teabepäevast lähemalt: https://www.envir.ee/et/uudised/kutse-teabepaevale-kliimamuutuste-mojudega-ja-uleujutustega-arvestamine-planeeringutes

· Eesti Loodusmuuseumi loodusõhtul on külas geeniteadlane Tõnu Esko
Kell 18 on Eesti Loodusmuuseumis külas geeniteadlane Tõnu Esko ning teemaks "Geenid ja astroloogia - kumb täpsemalt kõneleb tulevikust". Igas inimese rakus on kaks ja pool meetrit DNA-d, kus on "kirjas" nii meie minevik, olevik kui tulevik: millisest rahvusest on olnud meie esivanemad, kas saame juua piima ning millised haigused võivad meid vanemas eas kimbutada. Kõigest sellest loodusõhtul lähemalt räägimegi.

· Algusega kell 10.00 toimub RMK kohaliku kogukonna kaasamiskoosolek Lepiku külas Kambja vallas Tartumaal, kogunemisega Lepiku külas RMK kinnistul.

· Algusega kell 16.00 toimub RMK kohaliku kogukonna kaasamiskoosolek Ohtu külas Harjumaal, kogunemisega kvartal CE138 eraldis 7 asuval mahasõiduteel.


Reede, 25. oktoober

· Kell 10.00 on keskkonnaministeeriumis vesiniku töörühma kick-off kohtumine, kuhu on oodatud kõik vesinikuhuvilised.
Keskkonnaministeerium kutsub kokku töörühma, mis ühendab riigisektorit, teadusasutusi, turuosalisi jt huvigruppe. Meie eesmärk on välja selgitada, kas ja kuidas saab vesiniktehnoloogia kaasa aidata kliimaeesmärkide täitmisele ning kuhu ja kuidas see sobitub meie kavades ja strateegiates.


· 25. oktoobril on loodusmuuseumi külastamine kõigile tasuta
Reedel, 25. oktoobril on sissepääs Eesti Loodusmuuseumi näitustele tasuta. Eesti Loodusmuuseumi tasuta külastuse päevad on iga kvartali esimese kuu (jaanuari, aprilli, juuli ja oktoobri) viimasel reedel. Muuseum on reedel avatud kell 10-17.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.