Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2019-10-15 08:21:21)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 133 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks röövimine ja 42
varavastast kuritegu, sealhulgas 30 vargust. Registreeriti 10 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 11 inimest. Tabati 64 alkoholijoobes ja kolm narkojoobes sõidukijuhti. Registreeriti 582 väärtegu.

Piirilt väljastati 24 sisenemiskeeldu ning riigist saadeti välja kaks inimest. Tuvastati kaks piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumist ning kaks Schengeni viisaeeskirja rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Röövimine

11. oktoobril teatati, et Mustamäel E. Vilde teel rööviti 69-aastaselt naiselt käekott isiklike esemetega. Kahju on 100 eurot.

13. oktoobril teatati Tallinna Sadamas Helsinki-Tallinn laeval toime pandud röövist, mille käigus võttis 22-aastane mees laeval asuvast kauplusest viinapudeli ning üritas selle eest maksmata poest lahkuda. Mees lükkas ja hiljem lõi teda takistada püüdnud poemüüjat, misjärel too kukkus ning tundis valu ja sai kehavigastusi. Mees ei jõudnud röövi lõpule viia, sest ta peeti laeva turvatöötaja poolt kinni ning sadamasse jõudes anti üle politseile.

Kehaline väärkohtlemine

12. oktoobril teatati, et Kesklinnas Vana-Viru tänaval tungis 24-aastane mees kallale 29-aastasele mehele.

12. oktoobril teatati, et Põhja-Tallinna linnaosas Salme tänaval tungiti kallale 20-aastasele noormehele.

12. oktoobril teatati, et Lasnamäe linnaosas Anni tänaval tungis 33-aastane mees kallale oma 27-aastasele elukaaslasele.

12. oktoobril teatati, et Lasnamäe linnaosas Tondiraba tänaval lõi 29-aastane mees oma 33-aastast elukaaslast.

12. oktoobril teatati, et Kesklinnas Lastekodu tänaval löödi 37-aastast meest.

13. oktoobril teatati Keevise tänaval toimunud vahejuhtumist, mil tundmatu meesterahvas lõi 18-aastast meest rusikaga näkku, põhjustades talle valu ja kehavigastusi.

13. oktoobril teatati Tallinnas Sadama tänaval toimunud kaklusest, mille käigus lõi 42-aastane mees 40-aastast meest. Lööja peeti politseinike poolt kinni ning toimetati jaoskonda.

13. oktoobril teatati Tallinnas Heina tänaval toimunud peretülist, mille käigus lõi 54-aastane mees oma 68-aastast abikaasat, tekitades talle kehavigastusi.

13. oktoobril teatati Tallinnas Kopli tänaval aset leidnud tülist, mille käigus lõi 53-aastane mees oma 51-aastast ekselukaaslast põhjustades talle valu ja kehavigastusi. Mees peeti politseinike poolt kinni ning toimetati jaoskonda.

13. oktoobril teatati, et Tallinnas Sadama tänaval lõi ja ähvardas 58-aastane mees oma 47-aastast elukaaslast, põhjustades talle valu ja kehavigastusi. Mees peeti politseinike poolt kahtlustatavana kinni ja toimetati jaoskonda.

Ähvardamine

12. oktoobril teatati, et Kesklinnas Keldrimäe tänaval ähvardas 42-aastane mees oma 42-aastast abikaasat tapmisega.

Vargused

12. oktoobril tungiti sisse Kesklinnas Tatari tänavale pargitud sõiduautosse ja varastati seljakott, milles oli mobiiltelefon Sony, riided, lõhnaõli ja muid esemeid. Kahjusumma on 1260 eurot.

12. oktoobril tungiti sisse Kesklinnas Kentmanni tänaval pargitud sõiduautosse ning varastati erinevaid tööriistu. Kahju kokku on 1035 eurot.

13. oktoobril teatati, et Kolde puiesteel on sisse murtud sõiduautosse BMW ning sealt varastatud sülearvuti HP. Kahju hinnaks umbes 1100 eurot.

Vägivald võimuesindaja vastu

12. oktoobril teatati politseile konfliktist elukaaslaste vahel Lasnamäe linnaosas Uuslinna tänava korteris, kus agressiivne 34-aastane mees ründas väljakutsel olnud 37-aastast patrullpolitseinikku.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

11. oktoobril teatati, et Kehras Kose maanteel asuvas meelelahutusasutuses toimus konflikt 21-aastase mehe ja 28-aastase mehe vahel.

12. oktoobril teatati, et Maardu linnas Veeru tänaval löödi 27-aastast naist.

12. oktoobril teatati, et Maardu linnas Kallasmaa tänaval tungis 46-aastane mees kallale oma 31-aastasele elukaaslasele. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni.

Juhtumid piiril

11. oktoobril saabus Tallinna lennujaama Moskvast 1986. aastal sündinud Jaapani kodanik, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mehele koostati piiril sisenemiskeeld ning ta jäi kuni tagasilennu võimaluseni lennujaama kinnisesse transiitsooni.

11. oktoobril saabusid Tallinna lennujaama Kiievist kaks Ukraina kodanikku: 1991. aastal sündinud mees, kel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Talle koostati piiril sisenemiskeeld ning 1987. aastal sündinud mees, kel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi ning puudusid ka piisavad rahalised vahendid. Talle oostati piiril sisenemiskeeld ning tema u viisa tunnistati kehtetuks. Mehed viibivad kuni tagasilennu võimaluseni lennujaama Non-Schengeni transiittsoonis.

11. oktoobril koostas Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalve talituse ametnik ettekirjutuse Eestist lahkumiseks 7 päeva jooksul 1973. aastal sündinud Ukraina kodanikule, kes oli valesti arvestanud lubatud viibimisaega ja viibinud Schengeni alal seadusliku aluseta viis kalendripäeva.

11. oktoobril koostas Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalve talituse ametnik ettekirjutuse Eestist lahkumiseks 7 päeva jooksul ja kohaldas sissesõidukeelu üheks aastaks 1979. aastal sündinud Ukraina kodanikule, kes osutas Eestis intiimteenuseid. PPA otsusega lõpetati ennetähtaegselt naise viisavaba viibimisaeg Eestis ning Schengeni liikmesriikides.

11. oktoobril lõpetas Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalve talitus ennetähtaegselt 1983. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodaniku viibimisaja, sest mehe ütlused Eestis viibimise asjaolude kohta ei olnud usaldusväärsed. Mees väitis, et tuli Eestisse tööd otsima, kuid tema välimus viitas sellele, et ta teeb ehitustöid. 11. oktoobril käitus mees agressiivselt Tallinnas kasiinos ning osutas vastupanu politseiametnikele. Kuna mehe edasine Eestis viibimine võib ohustada avalikku korda, koostati ettekirjutus lahkumiseks 7 päeva jooksul ning kohaldati kuueks kuuks sissesõidukeeld.

13. oktoobril soovisid Tallinna lennujaamas suunduda Kiievi lennule kaks Ukraina kodanikku: 1987. aastal sündinud mees ja 1984. aastal sündinud mees. Mehed olid viibinud Schengeni riikides ebaseaduslikult kokku 12 päeva. Neile koostati ettekirjutused Eestist lahkumiseks ja kohaldati sissesõidukeelud 2 aastaks. Mehed oma lennule ei jõudnud.

13. oktoobril saabusid Tallinna lennujaama Kutaisist neli Gruusia kodanikku: 1987. aastal sündinud mees, 1981. aastal sündinud mees, 1988. aastal sündinud mees ja 1983. aastal sündinud mees. Meestel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi ning piisavad elatusvahendid, arvestades riigis viibimise kestust ja olemust, või päritoluriiki naasemiseks või transiidiks vajalikud dokumendid. Neile koostati piiril sisenemiskeelud. Kuni tagasilennuni viibivad isikud Tallinna lennujaama non-Schengeni alal.

13. oktoobril saabusid Tallinna lennujaama Kiievist kaks Ukraina kodanikku: 1994. aastal sündinud naine ja 1980. aastal sündinud naine. 1994. aastal sündinud naisel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. 1980. aastal sündinud naisel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi ning piisavad elatusvahendid, arvestades riigis viibimise kestust ja olemust, või päritoluriiki naasemiseks või transiidiks vajalikud dokumendid. Neile koostati piiril sisenemiskeelud ning kuni tagasilennuni viibivad isikud Tallinna lennujaama non-Schengeni alal.

13. oktoobril saabusid Tallinna lennujaama Kiievist kaks Ukraina kodanikku: 1993. aastal sündinud naine ja 1992. aastal sündinud mees. Isikutel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi ning piisavad elatusvahendid, arvestades riigis viibimise kestust ja olemust, või päritoluriiki naasemiseks või transiidiks vajalikud dokumendid. Neile koostati piiril väljastatud sisenemiskeelud ning kuni tagasilennuni viibivad isikud Tallinna lennujaama non-Schengeni alal.

13. oktoobril saabus Tallinna lennujaama Istanbulist 1993. aastal sündinud Hiina Rahvavabariigi kodanik, kel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mehele koostati piiril sisenemiskeeld ja talle väljastatud viisa tunnistati kehtetuks. Kuni tagasilennuni viibib mees Tallinna lennujaama non-Schengeni alal.

13. oktoobril saabusid Tallinna lennujaama Istanbulist kaks Türgi Vabariigi kodanikku: 1980. aastal sündinud mees ja 1980. aastal sündinud mees. Ühel isikutest puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi ning piisavad elatusvahendid, arvestades riigis viibimise kestust ja olemust, või päritoluriiki naasemiseks või transiidiks vajalikud dokumendid. Teisel mehel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Neile koostati piiril sisenemiskeelud ning neile väljastatud viisad tunnistati kehtetuks. Kuni tagasilennuni viibivad nad Tallinna lennujaama non-Schengeni alal.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Kehaline väärkohtlemine

13. oktoobril teatati, et Mustvee vallas Ulvi külas lõi joobes 34-aastane mees tüli käigus puuhaluga tuttavale 50-aastasele mehele vastu pead. Meedikud viisid viga saanud mehe haiglaravile. Politsei pidas lööja kuriteos kahtlustatavana kinni.

Tartumaa

Vargus

11. oktoobri hommikul teatati, et Elva vallas Kalme külas on sisse murtud ettevõtte territooriumile. Väljaselgitamisel on, kas ruumidest midagi ka varastati.

Kehalised väärkohtlemised

12. oktoobri hommikul teatati politseile, et Tartus Magasini tänava korteris lõi 39-aastane mees lõi oma elukaaslast. Meedikud andsid naisele esmaabi kohapeal. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Ööl vastu 12. oktoobrit puhkes Tartus Riia tänaval kahe seltskonna vahel kaklus, mille käigus 55-aastane mees lõi 22-aastast meest. Politsei pidas lööja kinni ning viis ta esmalt kainenema.

12. oktoobri hilisõhtul puhkes Tartus Turu tänaval kahe mehe vahel tüli, mis päädis kähmlusega. Politsei lahutas meeste kakluse ning toimetas agressiivsema osapoole politseimajja.

Valgamaa

Röövikatse

Ööl vastu 13. oktoobrit sai politsei väljakutse Valgas J. Kuperjanovi tänava meelelahutusasutuse juurde, kus raha küsimise käigus olid omavahel rüselema läinud kolm meest. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavana kinni 32-aastase mehe. Juhtunu üksikasju uurib politsei kriminaalmenetluses.

Viljandimaa

Looma julm kohtlemine

9. oktoobril sai politsei teate, et Mulgi vallas kägistas 54-aastane mees kassi, kes selle tagajärjel suri. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaaluurimises.

Juhtumid piiril

11. oktoobril kella 10.25 ajal tõkestati Koidula piiripunktis Eestisse sisenemine 31-aastasel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kel puudus seaduslik alus riiki sisenemiseks. Kuna piiripunkti saabunud naise viisa oli kehtetu, vormistati talle riiki sisenemise keeld ning ta saadeti tagasi Venemaale.

11. oktoobril kell 13 paiku tõkestati Koidula piiripunktis Eestisse sisenemine 52-aastasel Moldova Vabariigi kodaniku, kel puudusid dokumendid õigustamaks reisi eesmärki ja tingimusi. Piiripunkti saabunud mehele väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaale

11. oktoobril kella 12.20 ajal kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Venemaa numbrimärgiga sõidukit Mercedes, kust avastasid külmrelva, mille omamine ja kasutamine on relvaseadusest tulenevalt tsiviilkäibes keelatud. Keelatud ese võeti mehelt ära, talle koostati väärteoprotokoll, misjärel lubati tal oma teekonda jätkata.

12. oktoobril kella 9 ajal tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine kahel 27-aastasel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kelle põhjendused reisi eesmärgi ja Eestis viibimise kohta ei olnud usaldusväärsed. Isikutele väljastatud Läti Vabariigi Schengeni viisad tunnistati kehtetuks ja nad lahkusid tagasi Venemaa Föderatsiooni.

13. oktoobril kella 22.20 ajal kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis sõiduautot Opel Astra, mida juhtinud Läti kodanik esitas ametnikele kehtetu juhiloa. Mehele määrati rahaline karistus ning seejärel lubati tal teekonda jätkata.

Ööl vast 14. oktoobrit tõkestati Koidula piiripunktis Eestisse sisenemine 40-aastasel Ukraina kodaniku, kel puudusid dokumendid õigustamaks reisi eesmärki ja tingimusi. Piiripunkti saabunud mehele väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaale

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

12. oktoobri õhtul lõi 68-aastane mees Rakveres Karja tänaval asuva maja korteris abikaasale rusikatega pähe. Mees on kahtlustatavana kinni peetud.

11. oktoobri õhtul lõi 30-aastane mees Tamsalus Ääsi tänaval asuva maja korteris elukaaslasele rusikaga näkku. Mees on kahtlustatavana kinni peetud.

10. oktoobri õhtul tekitas 57-aastane mees Rakveres Piiri tänaval asuva maja korteris elukaaslasele füüsilist valu. Mees on kahtlustatavana kinni peetud.

Vargus

Ajavahemikus 29. septembrist kuni 11. oktoobrini varastati Tapa vallas Võhmuta külas asuvast talust erinevaid tööriistu. Kahju on 600 eurot.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

13. oktoobri õhtul lõi 35-aastane naine Narvas Rakvere tänaval asuva maja korteris elukaaslasele rusikaga näkku. Naine on kahtlustatavana kinni peetud.

13. oktoobri hommikul lõi 33-aastane mees Narvas 26. Juuli tänaval asuva maja korteris abikaasat. Mees on kahtlustatavana kinni peetud.

13. oktoobri varahommikul tekkis Narvas Mõisa tänaval asuvas baaris naise ja mehe vahel konflikt, mille käigus lõi 31-aastane mees 21-aastasele naisele rusikaga näkku. Mees on kahtlustatavana kinni peetud.

Politseile laekus teade, et 12. oktoobri õhtul lõi 17-aastane neiu Kohtla-Järvel Jaaniku tänaval asuva maja juures 16-aastast neiut, mille tagajärjel tundis viimane valu. Hiljem avastas kannatanu, et löögi tagajärjel läks katki mobiiltelefon maksumusega 800 eurot. Kõik asjaolud on väljaselgitamisel.

Politseile laekus teade, et 12. oktoobri õhtul löödi 42-aastast meest. Kõik asjaolud on väljaselgitamisel.

Politseile laekus teade, et 12. oktoobril löödi Sillamäel Tallinna maantee tänaval asuva maja juures 17-aastast noormeest. Kõik asjaolud on väljaselgitamisel.

Ööl vastu 12. oktoobrit lõi 32-aastane mees Sillamäel Kajaka tänaval asuva maja korteris 47-aastasele naisele rusikaga näkku ja keha piirkonda. Kõik asjaolud on väljaselgitamisel.

9. oktoobri õhtul lõi 43-aastane mees Narvas Puškini tänaval asuva maja korteris elukaaslasele rusikaga näkku. Mees on kahtlustatavana kinni peetud.

Politseile laekus teade, et 11. oktoobril tekitas 16-aastane neiu Sillamäel Tallinna maantee tänaval asuva õppeasutuse juures 16-aastasele tüdrukule füüsilist valu. Kõik asjaolud on väljaselgitamisel.

Ähvardamine

31-aastane mees ähvardas endist abikaasat tervisekahjustuse tekitamisega. Täpsemad asjaolud on väljaselgitamisel.

Vargus

12. oktoobri varahommikul varastati Narvas Võidu tänaval asuva maja juurest jalgratas Merida Juliet maksumusega 380 eurot.

Surma põhjustamine ettevaatamatusest

Politseile laekus teade, et 11. oktoobri õhtul toimetati Narva haiglasse 87-aastane naine, kes suri järgmise päeva õhtul. Praeguseks kogutud andmed viitavad sellele, et naise surm võis saabuda löömise tagajärjel. Kahtlustus on esitatud 55-aastasele mehele, kes on kinni peetud. Täpsemad asjaolud on väljaselgitamisel.

Juhtumid piiril

13. oktoobril avastas Vasknarva kordoni radarvaatleja Narva jõel paadi, mis rikkus piirirežiimi eeskirju. Paadis oli 1958. aastal sündinud mees, kes kalastas piirirežiimi alas. Rikkuja toimetati kordonisse.

13. oktoobril kontrolliti Narva raudteepiiripunktis Eestisse sisenemisel kahte Ukraina kodanikku Kuna meestel puudusid asjakohased dokumendid, siis väljastati neile sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 11. oktoobril Eestisse sisenemisel 1984. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikku. Kuna mehel puudusid asjakohased dokumendid, siis väljastati talle sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 10. oktoobril Eestisse sisenemisel 1989. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Kuna mehel puudusid asjakohased dokumendid, siis väljastati talle sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine

13. oktoobril sai politsei teate, et Haapsalus ründas 64-aastane mees oma 60-aastast abikaasat, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Vargus

10. oktoobril alustati kriminaalmenetlust selles, et Uuemõisa alevikus varastati päikesepaneel ja elektrikarjuse aku. Vargusega tekitati kahju ligi 200 eurot.

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised

13. oktoobril sai politsei teate, et Lihulas ründas 49-aastane mees oma 34-aastast abikaasast.

12. oktoobril sai politsei teate, et Pärnus lõi 50-aastane mees oma 45-aastast elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Vargus

12. oktoobril sai politsei teate, et Põhja-Pärnumaa vallas varastati 34-aastase mehe taskust sularaha ligi 690 eurot.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine

11. oktoobril sai politsei teate, et Kehtna vallas lõi seni tuvastamata isik 24-aastast meest, kes sai viga.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.