Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pakane hirmutab aednikku (2007-01-26 06:59:57)

 

Ilmaennustused lubavad lähiajal öötundideks sisemaale päris parajaid pakasekraade. EMHI lumekaardi põhjal on Eestimaa küll vatikihiga kaetud, kuid see on kohati üsna õhuke. Aednikel on veel värskelt meeles aastatagused hirmuajad, kui maa täiesti paljas oli. Seepärast kripeldab keelel küsimus: kuidas tulevad taimed seekord toime? Olid nad ju alles äsja lausa kasvama hakkamas…

Kui kohevat lund 10-20 cm maas, pole asi eriti hull. Alla 10 cm jääb käreda pakasega aga väheseks. Mis muud, kui lagedalt alalt lund kokku kühveldama ja taimede piirkonda kuhjama! Juured on ühed õrnad asjad, seda näitas mullutalvine kogemus.


Kellel viljapuude tüved kaitsmata, peaksid selle puuduse varmalt kõrvaldama, sest nälg ajab pikk-kõrvad aedadesse noosi võtma.

Ringi tuleks vaadata selle pilguga, kas potitaimed kusagile lagedale ununenud pole – viimane aeg nad keldrisse varjule tõsta.

Loe lisaks

25.01.2007
Väino Eskla

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.