Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Üleskutse kalameestele, keskkonnasõpradele ja tähelepanelikele looduses liikujatele (2019-10-02 08:23:37)

Aasta tagasi alustati Keskkonnaagentuuri eestvedamisel Sindi paisu lammutamisega eesmärgiga rajada sinna kaladele ja veespordisõpradele läbitav kärestik. Septembri lõpus valmis kärestikust oluline osa ning kalade rände vaba liikumine ja veesportlaste suur rõõm uuest meelispaigast on leidnud esimesi kinnitusi.

Et jäädvustada märke, emotsioone ja mõtteid projekti tulemustest, palub Keskkonnaagentuur kõigi loodusesõprade abi. Kui oled viimase aasta jooksul (alates oktoober 2018) pannud tähele midagi põnevat, positiivset või tähelepanuväärivat Pärnu jões, lisajõgedes, kallastel, ümbritsevatel aladel, siis anna sellest meile märku. Olgu selleks siis märgatud või püütud kala kuskil, kus ammu pole sellist liiki kohatud, uued võimalused veespordiks, põnevad külaskäigus Sindisse (või Jändjasse, Vihtrasse) jne. Oodatud on kõik lood, fotod ja pisimadki tähelepanekud. Kui ei pea paljuks, märkige ära oma nimi ja paik, kus sündmus toimus.

Info saate edastada Keskkonnaagentuuri projektijuhile Külli Tammurile (kulli.tammur@envir.ee). Palume lisaks ära märkida, kas saatja on nõus oma nime ja fotode avalikustamisega. Infot võidakse kasutada artiklites, ettekannetes, projekti "Pärnu jõestiku elupaikade taastamine" kokkuvõtvas materjalis koos viitega autoritele.

Sindi linnas paiknenud pais asus Pärnu jõe suudmest 14 km kaugusel, olles vee-elustikule ületamatu ja blokeerides rändel olevatele kaladele 90% Pärnu jõestikus asuvatest kude- ja elupaikadest. Olukord lahendatakse Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi võimendusel projekti "Pärnu jõestiku elupaikade taastamine" raames.



Allikas: Keskkonnaagentuuri pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.