Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valitsus kiitis heaks “Biomassi ja bioenergia edendamise arengukava aastateks 2007-2013” (2007-01-25 15:34:30)


25. jaanuaril valitsuse poolt heakskiidetava arengukava peamiseks eesmärgiks on luua kodumaise biomassi ja bioenergia tootmise arenguks soodsad tingimused, et vähendada Eesti sõltuvust imporditavatest ressurssidest ja fossiilsetest kütustest.

Arengukava visiooniks on ökoloogilistest, majanduslikest, sotsiaalsetest ja kultuurilistest põhimõtetest lähtuvalt tagada Eesti maaressursi ja biomassi tõhus ning jätkusuutlik kasutamine. Sealhulgas tagataks biomassi optimaalne kasutamine materjalitööstuses ja energeetikas. Arengukava elluviimisel oleks lähtuvalt täna teadaolevast biomassi ressursist võimalik aastal 2025 toota sooja 100%, transportkütuseid 15% ja elektrit 6%. Aastaks 2007 on biomassi arengusse suunatud 9 miljonit krooni. Põllumajandusministeeriumi abiminister Rain Vändre sõnul on bioenergia kasutamine oluline eelkõige loodussäästlikkuse ja energia sõltumatuse seisukohast. “Biomassi- ja bioenergia arengukava elluviimisel väheneb oluliselt surve looduskeskkonnale. Biomassi toorainena kasutamise laiendamine peaks tagama tööhõive maapiirkondades”, lisab Vändre.

Bioenergia laialdasem kasutuselevõtmine oli põhiteemaks möödunud nädalavahetusel Berliinis toimunud Ida-Lääne Agraarfoorumil, kus enamik suurriikide põllumajandusministreid nõustus, et bioenergia on põllumajanduse tulevikusuund.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 25.01.2007 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.