Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse ööpäevasündmused (2019-10-01 08:10:26)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 135 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas üks raske tervisekahjustus, viis avaliku korra rasket rikkumist, 35 varavastast kuritegu, sealhulgas üks röövimine ning 24 vargust. Registreeriti 13 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus üks ja sai vigastada 13 inimest. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati 79, narkojoobes sõidukijuhte kaks. Registreeriti 681 väärtegu.

Piiril väljastati 24 sisenemiskeeldu, Eestist saadeti välja viis isikut, registreeriti 13 Schengeni viisaeeskirja rikkumist ning viis ebaseaduslikku riigipiiri ületamist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

27. septembril teatati, et Mustamäel, A. H. Tammsaare teel ründas 40-aastane mees 29-aastast meest. Enesekaitseks kasutas kannatanu pipragaasi.

28. septembril teatati, et Lasnamäel Mustakivi teel lõi alkoholijoobes 30-aastane mees korduvalt 37-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse kontrolli. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

28. septembril teatati Lasnamäel Kalevipoja põik tänaval 44-aastasest mehest, keda on rünnatud. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

28. septembril teatati, et Mustamäel E. Vilde teel ründas 35-aastane mees 49-aastast meest. Mõlemad osapooled toimetati ütluste võtmiseks politseijaoskonda.

28. septembril teatati, et Lasnamäel Meeliku tänaval konflikt 37-aastase ja 25-aastase naise vahel. Keegi õnneks kannatada ei saanud. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

28. septembril teatati, et Põhja-Tallinnas Karjamaa tänaval ründas 60-aastane naine 30-aastast naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

28. septembril teatati, et Mustamäel E. Vilde teel ründas 23-aastane mees oma elukaaslast, 19-aastast naist. Kiirabi vaatas üle kannatanu vigastused, politseinikud pidasid mehe kinni. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes.

29. septembril teatati Narva maanteel vigastatud 30-aastasest mehest, kelle sõnul ründas teda baari turvatöötaja. Kiirabi toimetas mehe haiglasse.

29. septembril teatati, et Valli tänaval baari juures rünnati 18-aastast alkoholijoobes meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

29. septembril teatati, et Põhja-Tallinnas Kari tänaval asuvas korteris tõukas 49-aastane mees oma elukaaslast, 51-aastast naist. Selle tulemusel naine kukkus ja vigastas oma jalga. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.

29. septembril teatati, et Lasnamäel Mustakivi teel ründas 24-aastane mees 38-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargused

27. septembril teatati, et poe teenindaja andis tellitud uue telefoni üle valele isikule. Kahju 1279 eurot.

27. septembril teatati, et Leete tänaval asuvast garaažist varastati erinevat tehnikat. Kahju 705 eurot.

Röövimine

27. septembril teatati, et Põhja-Tallinnas Sitsi tänaval ähvardati relvataolise esemega 27-aastast naist ning kaht 27-aastast meest ning võeti neilt ära isiklikke esemeid. Kiirreageerijad tabasid röövi toime pannud 42-aastase mehe.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

28. septembril teatati, et Iru külas ründas 45-aastane mees oma abikaasat, 42-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

29. septembril teatati konfliktist Paldiskis asuvas baarist, kus kaklesid neli meest. Kannatada saanud 31-aastase mehe toimetas kiirabi haiglasse kontrolli.

29. septembril teatati, et Kehras lõi 30-aastane mees oma endist elukaaslast, 30-aastast naist. Konflikti juures viibis ka alaealine laps.

Vargused

27. septembril teatati,et Saustinõmme külas on korterist varastatud kaelakee ja akutrell. Kahju 270 eurot.

29. septembril teatati, et Turba alevikus varastati hoonest muusikakeskus. Kahju 300 eurot.

Juhtumid piiril

27. septembril saabus Tallinna lennujaama Kiievist 1976. aastal sündinud Ukraina kodanik, kel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mehele koostati piiril väljastatud sisenemiskeeld ning kuni tagasilennuni viibib ta Tallinna lennujaama Non-Schengeni alal.

27. septembril saabusid Tallinna lennujaama Kiievist 8 Ukraina kodanikku: 1971. aastal sündinud mees, 1997. aastal sündinud mees, 1982. aastal sündinud mees, 1988. aastal sündinud mees, 1988. aastal sündinud mees, 1983. aastal sündinud mees, 1979. aastal sündinud mees ja 1983. aastal sündinud mees. Isikutel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi ning osadel isikutel puudusid piisavad elatusvahendid arvestades riigis viibimise kestust. Neile koostati piiril väljastatud sisenemiskeelud ning nad viibivad Tallinna lennujaama non-Schengeni alal kuni esimese võimaluseni lahkumiseks.

27. septembril viis Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse ametnik läbi illegaalimenetluse 1997. aastal sündinud Ukraina kodaniku suhtes, kes saabus Schengeni viisaruumi Ungari kaudu. Eestis olles on mees mitmel korral rikkunud liiklusseadust. Politsei hinnangul ei ole isik usaldusväärne ja tema edasine Eestis viibimine võib ohustada avalikku korda. Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse ametnik lõpetas ennetähtaegselt tema viibimisaja, talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning kolmeks aastaks sissesõidukeeld.

28. septembril soovis Tallinna lennujaama kaudu Minski suunduda 1989. aastal sündinud Valgevene Vabariigi kodanik, kes oli viibinud Schengeni riikide territooriumil ebaseaduslikult 76 päeva. Talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kohaldati kolmeks aastaks sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

29. septembril saabusid Tallinna lennujaama Kutaisist 4 Gruusia kodanikku: 1999. aastal sündinud mees, 1979. aastal sündinud mees, 1992. aastal sündinud mees ja 1984. aastal sündinud mees. Isikutel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ning tingimusi ja piisavad elatusvahendid, arvestades riigis viibimise kestust. Kõigile isikutele koostati piiril väljastatud sisenemiskeelud ning kuni tagasilennuni viibivad isikud Tallinna lennujaama Non-Schengeni alal.

29. septembril viis Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse ametnik läbi illegaalimenetluse 1975. aastal sündinud Ukraina kodaniku suhtes, kes saabudes väitis, et tuli oma sõbra juurde ja töö otsingutele. 29. septembril juhtis isik Tallinnas mootorsõidukit vastava kategooria mootorsõiduki juhtimise õigust omamata. Mehe suhtes alustati väärteomenetlust, lisaks töötas ta Eesti Vabariigis ebaseaduslikult. Mehe viisavaba lubatud viibimisaega lühendati ennetähtaegselt ning talle koostati lahkumisettekirjutus Eestist ja Schengenist lahkumiseks.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Kehaline väärkohtlemine

28. septembri päeval sai politsei väljakutse Mustvee linna ühe maja juurde, kus esialgsetel andmetel lõi 57-aastane naine oma 58-aastast naabrinaist. Arstiabi kannatanu ei vajanud, üksikasju selgitatakse kriminaalmenetluses.

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

27. septembri õhtul sai politsei väljakutse Elva linna Kesk tänavale korterisse, kus 52-aastane mees peksis talle tuttavat 37-aastast meest, kes sai viga. Kannatanule anti traumapunktis esmaabi. Politsei pidas ründaja kuriteos kahtlustatavana kinni ja viis ta esialgu kainenema. Kohtu otsusel võeti kuriteos kahtlustatav mees vahi alla.

Politseile laekus teade, et ööl vastu 28. septembrit lõi seni tuvastamata isik Tartus Vallikraavi tänaval baaris 26-aastast meest, kes sai raskemalt viga. Politsei uurib juhtunut kriminaalmenetluses.

29. septembri öösel sai politsei väljakutse Tartus Küüni tänavale ööklubisse, kus 43-aastane mees ja 36-aastane naine ründasid 30-aastast turvatöötajat, kes sai viga. Üksikasju selgitatakse kriminaalmenetluses.

29. septembri öösel sai politsei väljakutse Tartus Küüni tänavale ööklubisse, kus 44-aastane mees ründas üht külastajat ja juhtunusse sekkunud 24-aastast turvatöötajat. Politsei pidas agressiivse mehe kinni ja viis ta esialgu kainenema.

Vargused

29. septembril avastati, et Tartu vallas Tila külas on sisse murtud autokeskusesse ja varastatud sularaha. Esialgne kahju on umbes 1000 eurot.

30. septembril avastati, et Luunja vallas Põvvatu külas on sisse murtud ehitusjärgus majja ja esialgsetel andmetel varastatud trimmer. Kahju on umbes 500 eurot.

Valgamaa

Omastamine

Politseile laekus teade, et 17. septembril varastati Valgas Jaama puiesteel bussipeatusesse ununenud sülearvuti Fujitsu. Kahju on umbes 500 eurot.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargus
27. septembril teatati, et Rakvere vallas Sõmeru alevikus tungiti sisse garaažiboksi ning varastati erinevaid tööriistu. Kahju on 2321 eurot.

Ida-Virumaa

Surma põhjustamine ettevaatamatusest

27. septembril teatati tulekahjust Sillamäel Kajaka tänava ühiselamutoas. Toast leiti 32-aastase mehe surnukeha. Täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Ähvardamine

28. septembril teatati, et Narva elanikku, 21-aastast meest ähvardas tapmisega 21-aastane mees.

Kehalised väärkohtlemised

27. septembril teatati, et Narvas A. Puškini tänaval lõi 54-aastane mees oma 14-aastast poega. Politseinikud pidasid kahtlustatava kinni.

28. septembril teatati naabrite vahelisest konfliktist Lüganuse vallas Purtse külas, mille käigus 24-aastane mees tõukas 57-aastast naist, kes kukkus ja sai viga.

29. septembril teatati, et Kiviõli linnas Viru tänaval lõi 62-aastane naine oma 30-aastast tütart.

29. septembril teatati, et Narvas 26. Juuli tänaval tungis 18-aastasele noormehele kallale tema 38-aastane kasuisa. Kahtlustatav peeti kinni.

29. septembril teatati, et Sillamäel J. Gagarini tänaval tungis 29-aastane mees kallale oma 26-aastasele abikaasale. Politseinikud pidasid kahtlustatava kinni.

Vargus

27. septembril teatati, et Kohtla-Järve Oru linnaosas tungiti sisse suvilasse ning varastati erinevaid tööriistu. Kahju on 565 eurot.

Kelmus

18. septembril helistati 55-aastasele Narva elanikule ning pakuti kiiret teenimise võimalust krüptovaluutaga kauplemise näol. Naisele helistati järjepidevalt kuni ta nõustus panustama 500 eurot. Naist julgustati veel raha panustama, kuid ta mõistis, et tegu on pettusega ning pöördus politseisse. Kahju on 500 eurot.

Avaliku korra raske rikkumine

27. septembril teatati, et Narvas Partisani tänaval ehmatasid kaks seni tuvastamata meest noorukeid. Ühel mehel oli käes relvataoline ese ning ta sooritas mitu lasku. Täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Looma julm kohtlemine

28. septembril teatati, et Narvas Kreenholmi tänaval sooritas 32-aastane mees õhkrelvast lasu koera suunas. Koer viga ei saanud.

Juhtumid piiril

27. septembril avastas Vasknarva kordoni radarvaatleja ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületuse Narva jõel. Paat, mille pardal viibis kaks inimest liikus Eesti Vabariigist Venemaale ja tagasi. 1959. aastal sündinud paadijuhile määrati rahatrahv.

27. septembril tuvastasid piirivalvurid Narva jõel kokku kolm piirirežiimi rikkumist, kus inimesed viibisid paatidega ajutisele kontrolljoonele lubatust lähemal.

28. septembril avastasid piirivalvurid Narva jõel kaks ajutise kontrolljoone ebaseaduslikku ületust Vene Föderatsioonist Eestisse ja tagasi. Juhtumitest teavitati Vene Föderatsiooni piirivalvet.

28. septembril saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1974. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kes andis ebaselgeid ütlusi oma reisi eesmärkide kohta ning kellel puudusid asjakohased dokumendid ja piisavad rahalised vahendid riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeeld ning mees saadeti tagasi Venemaale.

28. septembril kontrollisid Narva kordoni piirivalvurid Narva jõel kahte paati, mille juhtidel tuvastati

alkoholijoove. Rikkujatele määrati rahatrahvid.

29. septembril tuvastati Narva jõel kaks ajutise kontrolljoone ebaseaduslikku ületust. Üks paat liikus Vene Föderatsioonist Eestisse ja tagasi. Juhtumiga tegeleb edasi Vene Föderatsiooni piirivalve. Üks Eesti alus liikus Eesti vetest Venemaale ja tagasi. Paadijuhile, 1992. aastal sündinud mehele määrati rahatrahv.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Vargus

29. septembril sai politsei teate, et Lääneranna vallas varastati Kasari jõe kaldal seisnud paadilt mootor Honda. Vargusega tekitati kahju ligi 400 eurot.

Kehaline väärkohtlemine

29. septembril sai politsei teate, et Pärnus ründas 44-aastane mees oma 52-aastast endist elukaaslast, kes sai viga.

Avaliku korra raske rikkumine

29. septembril sai politsei teate, et Häädemeeste vallas ründas 18-aastane mees 19-aastast meest, kes sai viga.

Raplamaa

Kehalised väärkohtlemised

29. septembril sai politsei teate, et Märjamaa vallas lõi 28-aastane mees ühise alkoholi tarvitamise järel noaga rindkerre 28-aastast meest, kes sai raskelt viga. Politsei pidas 28-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

29. septembril sai politsei teate, et Raplas Kauba tänaval lõi seni tuvastamata isik 25-aastast meest.

Vargus

29. septembril sai politsei teate, et Kohila vallas siseneti rõduukse lahtikangutamise teel elumajja ja varastati mööblit, elektrilisi tööriistu ja muid esemeid. Vagusega tekitati kahju ligi 4200 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.