Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandusminister Ester Tuiksoo kommentaar meedias leviva väärinfo kohta (2007-01-25 11:14:10)

 

"Üllatuslikult on viimastel päevadel seoses valimiste lähenemisega hakatud ajakirjanduses üles tõstma küsimusi, mis muidu ei vääriks mingit erilist tähelepanu. Viitan siinkohal nn „jopede kinkimisele”. Põllumajandusministeerium on tõepoolest tellinud jopesid, mis on märgistatud maaelu arengukava logoga. Finantseeritud on see vastava Euroopa Liidu fondi rakendamiseks eraldatud tehnilise abi vahenditest. Tehnilise abi vahendid on muu hulgas suunatud Euroopa Liidu maaelupoliitika propageerimiseks ja selgitamiseks – antud eesmärki kõne all olevad joped täidavadki.
Suveniiride eesmärk on märkida ära nende inimeste panust, kes on MAK 2004 2006 rakendamisel ja MAK 2007-2013 ettevalmistamisel teinud suurt tööd. Olgu selleks siis Põllumajanduse ja maaelu arengu nõukogu liikmed, maakondlikud taluliidud ja tootjate liidud, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, Riigikogu maaelukomisjon jne.
Riigikogu maaelukomisjoni liikmetele kingiti joped, kuna nemad rääkisid väga aktiivselt kaasa MAK 2007-2013 aluseks oleva Eesti maaelu arengu strateegia 2007-2013 ettevalmistamise käigus.
Põllumajandusministeerium ei püüa siinkohal kindlasti mitte midagi varjata. Üllatav on aga kuulda mõnede opositsioonipoliitikute kommentaare, kus nad väidavad, et ei tea toodete rahastamise allikat ning üritavad vassida nagu oleks neile jäänud mulje, et kingituse eest esitatakse tagantjärele arve. Sellised väited on naeruväärsed! Mind paneb sügavalt imestama ka see, et kuni eilseni ei soovinud veel ükski maaelukomisjoni liige jopet ise kinni maksta – kuidas siis nüüd äkki selline meelemuutus aset leidnud on?
Siinkohal on pasklik meenutada, et sellised suveniirid pole midagi eriskummalist. Tõsi –valdavalt kipuvad need olema sellised maainimesele ebapraktilisemad (kontoritarbed jms) tooted. Põllumajandusministeerium otsustas seekord praktiliste esemete kasuks. Teatud inspiratsiooni selleks oleme saanud ka teistelt Euroopa Liidu liikmesriikidelt. Näiteks kinkis Leedu ministeerium suurele osale Agro Baldi külalistele säärikud.
Mis puudutab ministri nimega tasse, siis minister esindab enda valitsemise ajal põllumajandusministeeriumi ja ministri nimi on paratamatult seotud ministeeriumiga".

Ester Tuiksoo 25.01.07


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.