Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tallinna Ülikoolis loodi maastikku ja kultuuri uuriv keskus (2007-01-25 07:03:50)

 

Teisipäeval, 23. jaanuaril asutati Tallinna Ülikoolis maastiku ja kultuuri keskus, mille eesmärgiks on uurida ühiskonnas toimuvate muutuste väljendusi maastikus ning maastiku muutuste mõju ühiskonnale ja kultuurile laiemalt. Interdistsiplinaarne keskus ühendab inimgeograafe, ökolooge, etnolooge ja antropolooge.

Keskuse esimeseks oluliseks tööks saab alates 2007. aastast riiklikult sihtfinantseeritava uue teadusprojekti "Maastikupraktika ja -pärand" käivitamine. Projekti eesmärgiks on uurida maastikupraktikat kui maastiku ja pärandi vahelist kompleksset koosmõju. Muutused ühiskonnas põhjustavad maastikku salvestatud praktikates katkestusi ehk takistusi ning nende muutuste tulemusel võivad muutuda mustrid, representatsioonid, pärandiloome, aga ka praktikad ise.

Maastiku ja kultuuri keskus loodi Tallinna Ülikooli Eesti Humanitaarinstituudi koosseisu ning selle juhataja on Hannes Palang. Seni töötas Hannes Palang Tallinna Ülikooli Ökoloogia Instituudi vanemteadurina ning tema peamine uurimisvaldkond on ühiskonnas toimuvate protsesside mõju maastike dünaamikale Eestis ja Euroopas.


Allikas: Tallinna Ülikooli 24.01.2007 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.