Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA on välja maksnud 815 miljonit krooni pindalatoetusi (2007-01-24 17:30:52)


Eilseks oli Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet taotlejatele välja maksnud 526,4 miljonit krooni ühtset pindalatoetust ning 289,1 miljonit krooni põllukultuuride kasvatamise täiendavat otsetoetust.

PRIA peadirektori asetäitja Katrin Noorkõivu sõnul on suur osa taotlejaid nüüdseks toetusrahad kätte saanud. "Need taotlejad, kel mingeid probleeme ei olnud, said oma toetuse kätte juba detsembris," ütles Noorkõiv ning lisas, et jaanuarikuusse jäid need taotlejad, kellel PRIA tuvastas erinevuse taotletud ning nõuetekohaselt hooldatud pinna vahel.

Selliseid taotlejaid, kellel PRIA küll tuvastas rikkumise, kuid praeguseks on vajalikud arvutused tehtud ning toetus välja makstud, on 397. "Veel on menetlusprotsess pooleli 188 taotleja osas, mis moodustab 1% taotlejate koguarvust. Neile loodame toetuse välja maksta veebruari esimeses pooles," rääkis Noorkõiv ning tuletas meelde, et taotluste puhul, kus on tuvastatud mingeid rikkumisi, tuleb teha täiendavaid toiminguid ning selliste taotluste menetlustähtaeg on alati pikem.

Tulenevalt toetuste jagamist reguleerivatest õigusaktidest on PRIAl kohustus ühtne pindalatoetus taotlejatele välja maksta hiljemalt 30. juuniks 2007. aastal ning põllukultuuride kasvatamise täiendav otsetoetus hiljemalt 30. aprilliks.

Lisaks on veel 348 taotlust, mille menetlemine on Põllumajandusministeeriumi soovil peatatud kuni täiendava auditi läbiviimseni. "Nende taotlejate puhul on kontrollide käigus tuvastatud pindade erinevus üle 20% ning ühtse pindalatoetuse puhul üle 30% ning nii suurte rikkumiste puhul on ette nähtud ka sanktsioonid," selgitas Noorkõiv.

Kokku esitati PRIAle eelmise aasta kevadel 18531 pindalatoetuste taotlust, seega on toetus kätte saamata vähem kui 3% taotlejatest.

 

Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) 24.01.07 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.