Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kolme kuuga sõideti Tartu rattaringluse ratastega poolteist miljonit kilomeetrit (2019-09-16 07:58:17)


8. juunil avatud Tartu rattaringluse ratastega sõideti kolme kuu jooksul üle 1,5 miljoni kilomeetri ning tehti ligi 532 000 sõitu. Kokku oli suvekuudel rattaringluses ligi 20 000 aktiivset kasutajat.


Esimesel nädalal pärast soodusperioodi lõppu on rattaringluses ligi 7000 aktiivset kasutajat, kellel on ostetud sõitmiseks vajalik rattaringluse või bussi perioodipilet.

Tartu abilinnapea Raimond Tamm väljendas heameelt, et Tartu rattaringluse tulek tõstis tähelepanu keskmesse rattaga liikumise võimaluse. "Tean, et nii mõnedki autojuhid jätsid oma sõiduki koju ja valisid säästlikuma rattaga sõidu. Üks sellistest autojuhtides olen ka ma ise. Linnapilti vaadates tundus, et ka isiklikke rattaid oli sel suvel linnakeskkonnas märksa rohkem näha, mis ehk oli ka rattaringluse positiivne mõju," sõnas Tamm.

Rattaringluse rataste läbisõit ulatub keskmiselt 2000 kilomeetri piirile. Mõni ratas on ületanud juba 5000 kilomeetri piiri. Iga Tartus elava inimese kohta on tehtud üle viie sõidu.

Tartu Linnatranspordi juhataja Roman Meeksa sõnul pani rattaringluse üle ootuste suur populaarsus proovile kogu meeskonna. "Esimese 40 päevaga sõideti Tartus maha sama marsruut, mida meie rataste tarnija Bewegen teiste linnade kogemusele tuginedes prognoosis kaheks aastaks. Tänu sellele kogemusele oleme nüüd järgmisteks hooaegadeks palju paremini valmistunud," sõnas Meeksa.

25. juulist hakkasid rattaringluses kehtima uued kasutustingimused ja rikkumiste hinnakiri. Täpsustati mitmeid asjaolusid, mida esialgsete kasutustingimuste koostamisel ei osatud ette näha. Uutes kasutustingimustes said nii reeglid kui rikkumise eest määratavad trahvid täpsemini fikseeritud. Pärast uute kasutustingimuste kehtestamist on väljastatud üle saja leppetrahvi ja hilinemistasu ning rataste väärkasutamise tõttu blokeeritud ligi 70 kontot. Suureks abiks rattaringluse korraldajatele on olnud linlaste tähelepanekud nii kadunud rataste kui ka lõhkumiste osas.

8. septembril lõppes rattaringluse suvine soodustusperiood, mille vältel oli varajastel registreerujatel võimalus kasutada rattaringlust ilma perioodipiletit soetamata. Nüüdsest kehtib rattaringluses tavahinnakiri: kõik kasutajad peavad soetama rattaringluse perioodipileti (päevapilet - 5 eurot, nädalapilet -10 eurot ja aastapilet - 30 eurot) või bussi perioodipileti (10, 30 või 90 päeva pilet). Rohkem infot: https://ratas.tartu.ee/

Tartu rattaringlus koosneb 750 jalgrattast ja 69-st üle linna paiknevast parklast. 510 ratast on elektrilised ja ülejäänud 240 on tavarattad.

Rattaringluse kasutajatugi: telefon 5305 5000 (E-R kell 7-20 ja L-P kell 11-19) ja info@ratas.tartu.ee.

Tutvustusvideo: https://youtu.be/MjZndskZIew

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.