Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei kiidab koolibussides turvavarustust kasutavaid õpilasi (2019-09-13 08:26:27)


Haapsalu politseinikud kontrollisid üleeile piirkonna koolibussides turvavarustuse kasutamist ja kiitmist väärib asjaolu, et nõudeid rikkus vaid neli õpilast.

Üleeilse päeva jooksul kontrollisid Haapsalu politseinikud kolme koolibussi. Haapsalu jaoskonna piirkonnapolitseiniku Kiur Klippbergi sõnul oli olukord kiiduväärt, sest kolme kontrollitud bussi peale avastati vaid neli õpilast, kel turvavöö lahti oli. "Nende lastega, kel turvavöö lahti oli, peame maha vestluse, et neile selgitada, miks on turvavarustuse kasutamine bussis oluline," lisas Klippberg.

Klippbergi sõnul on plaanis koolibusside kontrollimisega jätkata ja koolid on ise samuti selle vastu suurt huvi üles näidanud. "Kontrolliga ei taha kool ega politsei lapsi karistada. Meie eesmärk on, et lapsed jõuaksid turvaliselt kooli ja koju," märkis ta.

Klippberg rõhutas, et turvavöö kinnitamise kõrval on väga oluline enne seda seljast võtta ka koolikott. "Kui sõiduk, näiteks auto või buss, pidurdab järsult, võib seljas olev kott isegi kinnitatud turvavöö kõrval selle kandjale kaasa tuua väga raskeid vigastusi," ütles ta.

Kontrolli käigus avastasid politseinikud koolibussist ka ühe õpilase, kel oli turvavöö küll kinnitatud, kuid koolikott selga jäetud. "Selgitasime õpilasele, miks nii pole turvaline sõita ja palusime tal koolikott istumisel seljast võtta," sõnas Klippberg.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.