Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kalandusfondi rahad tõstetakse ümber (2019-09-12 08:50:24)


11. septembril toimunud Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi 2014‒2020 seirekomisjoni istungil otsustati kalandussektori esindajatega fondi eelarvevahendid ümber jagada, et tagada mõistlik rahakasutus.

"Ümber jagatakse ligi 10 miljonit eurot. Vähendatakse nende meetmete eelarveid, kus rahade kasutamine on olnud tagasihoidlik ning suurendatakse seal, kus vahendeid on senini tõhusalt kasutatud ning on prognoositav täiendav rahavajadus. Soovime, et käimasoleva finantsperioodi lõpuks, aastaks 2023, saaksid fondi rahad eesmärgipäraselt kasutatud," ütles Maaeluministeeriumi kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Siim Tiidemann.

Seirekomisjoni istungil tutvustati eraldi vesiviljeluse toetusi. "Sektori täiendavaks arenguks pakume vesiviljeluse innovatsiooniosaku toetust, kus taotlejaks on vesiviljelussektori ettevõtja," ütles Maaeluministeeriumi kalamajandusosakonna juhatajaAin Soome. "Innovatsioonimeetme kogu eelarvet on plaanis suurendada, lisades 1 500 000 eurot vesiviljelusalade potentsiaali suurendamise toetuse meetmest."

"Seni on sektori ettevõtjate huvi vesiviljelusettevõtte negatiivse keskkonnamõju vähendamise toetuse vastu olnud vähene. Seetõttu otsustasime jätta meetme eelarveks ligi 2,5 miljonit eurot, mida saab kasutada ka tootlikeks investeeringuteks tagastamatu abina," lisas Soome.

Meetme "Vesiviljelusalade potentsiaali suurendamise" jaoks kavandatud eelarve (5,4 miljonit eurot) jagatakse ümber vesiviljeluse, kalanduspiirkondade kohaliku arengu strateegia rakendamise ning kalapüügi- ja vesiviljelustoodete töötlemise toetusmeetmete vahel.

Kalapüügi toetusmeetmes "Kalalaeva energiatõhususe parendamise ja kliimamuutuste leevendamise toetus", kus on esitatud ainult üks taotlus, täiendavaid taotlusvoore ei avata. Euroopa Liidu määrusega on selles meetmes toetatavad tegevused väga piiratud ja selle meetme eelarve (u 3,4 miljonit eurot) jagatakse kalapüügi innovatsioonitoetuse, püügivahendi parendamise ning merekeskkonna bioloogilise mitmekesisuse ja ökosüsteemide kaitse ning taastamise toetuse meetmete vahel.

Lisaks leitakse lisavahendeid kasutamata jääva tulemusreservi arvelt andmete kogumisele.

 

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.