Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valitsus kinnitas koolipiima määruse, ministeerium otsib laenuraha (2004-09-16 19:37:57)
Vabariigi Valitsus kiitis tänasel istungil heaks Põllumajandusministeeriumi poolt esitatud määruse eelnõu “Koolipiimatoetuse andmine”, mis laiendab koolipiimatoetusest abisaajate sihtrühma ja määrab kindlaks Eesti riigi eelarvest eraldatava koolipiima maksumuse osa.

Vastuvõetud määrus lisab koolipiimatoetuse abisaajate sihtrühma gümnaasiumiõpilased ning põhihariduse baasil kutseõppeasutuses õppivad õpilased.

Euroopa Liidu koolipiimatoetuse skeemi kohaselt on abisaajate hulgas kõik eelkooliealistes lasteasutustes ja põhikoolis õppivad lapsed.

Tänasel istungil kinnitati ka Eesti riigipoolne osa makstavas koolipiimatoetuses, mis on 3 krooni ja 12 senti liitri kohta ning see lisatakse Euroopa Liidu makstavatele toetusmääradele.

Koolipiima toetusskeemi rahastamise muutumine on tekitanud koolide ja omavalitsuste seas piimatoodete väljaostmiseks vajaliku raha leidmisel hulgaliselt probleeme.
Põllumajandusministeerium on hakanud koolide abistamiseks otsima võimalike lahendusteid. Eile arutleti teema üle Maaelu Edendamise Sihtasutuse nõukogus, kus jõuti põhimõttelise otsuseni töötada välja võimalused ajutise laenu andmiseks koolipiima toetuse taotlejatele piimatoodete ostmise finantseerimiseks.

Konkreetsetest lahenduskavadest informeeritakse asjaosalisi edaspidi.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.