Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valgus Kõnnib 2019 festival toob vaatajateni tehisintellekti poolt loodud valgusshow (2019-08-27 08:27:36)
 

18.- 20. septembril süüdatakse Kadriorus ja Tallinna vanalinnas tuhanded tuled, mis näitavad külalistele teed maagilisel ja valgust täis teekonnal läbi "Aja radade", mis on selleaastaseks festivali teemaks.

Festivali direktori Caspar Lootsmanni sõnul on algselt Kadrioru Pargi hooaega lõpetavast tagasihoidlikust üritusest 14 aastaga kasvanud kolmepäevane silmarõõmu, muusikaelamusi ja fantastilisi valgusinstallatsioone pakkuv kodumaa suurim valgusfestival. "Ootame ka sel aastal festivalile enam kui 50 tuhandet külastajat."

"Valgus Kõnnib" festival täidab linna lummava värvi- ja valgusmänguga ning toob fookusesse Tallinna linna pargid ja rohealad ning neid ümbritseva põneva arhitektuurilise linnaruumi. Enam kui neljakümnest installatsioonist koosnev valguskett on kui särav teekond linna südames, andes võimaluse avastada uusi ja vanu ning seni märkamata jäänud linnaruumi põnevaid elemente täiesti uues valguses.

Põnevamatest nimedest ja installatsioonidest saab sel aastal välja tuua Hollandist pärit Mr. Beami muusikalise installatsiooni "Keys of Light", kus tehisintellekti koostööl klaveril mängitud teoste põhjal luuakse valgusetendus Kadrioru Lossi fassaadil ja seda ümbritsevatel puudel. Interaktiivne videomapping areneb terve festivali jooksul ja ükski etendus ei kordu.

Festivali külastajate suurel soovil on uute lugude ja erilise valgus-tehnilise lahendusega tagasi Läti artistide Artistic LV poolt loodud Kadrioru pargi Luigetiigil toimuv purskkaevude etendus.

Kolme septembrikuu õhtu jooksul pakuvad paljude teiste installatsioonide seas lummavat valgusmängu festivali suurim videomapping Vabaduse väljakul ja laseretendus Jaani kirikus sees, valgustatud alleed ja küünlamerd täis Kadrioru park, valgussambad Vanalinnas, tule- ja valgustantsijate etendused ning Kadrioru pargi suvehooaega lõpetav musikaalne tulevärk 19. septembril.

Samuti ei puudu festivalilt ka juba traditsiooniks saanud hea muusika. Harju haljasala laval esinevad 19.-20. septembril erinevad kodumaised artistid mõnusa muusikaga, mis kindlasti täiendab festivali elamust Tallinna vanalinnas.

Festival toimub 18.-19. septembril Kadrioru pargis ja 19.-20. septembril Tallinna vanalinnas.

Lisainfot festivali kohta leiab kodulehelt www.valguskonnib.ee ja sotsiaalmeediast www.facebook.com/valguskonnib.

Pilte ja videomaterjali eelmise aasta festivalist leiab aadressil
https://www.valguskonnib.ee/meedia.

 

Allikas: Festival Valgus Kõnnib 2019 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.