Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2019-08-27 07:59:47)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 151 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks raske tervisekahjustuse tekitamine, kolm avaliku korra rasket rikkumist, 50 varavastast kuritegu, sealhulgas 34 vargust (kaks eluruumidest, neli sõidukitest). Registreeriti 12 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 13 inimest. Tabati 72 alkoholi- ja üks narkojoobes sõidukijuht. Registreeriti 559 väärtegu.

Piiril väljastati kümme sisenemiskeeldu, Eestist saadeti välja neli inimest. Tuvastati viis piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumist ja viis viisaeeskirja rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Avaliku korra rikkumine

23. augustil teatati, et Haaberstis Paldiski maanteel ähvardas agressiivne 28-aastane mees bussijuhti ja bussi noaga ära lõhkuda. Politseinikud pidasid ähvardaja kinni ja toimetasid ta jaoskonda.

Kehalised väärkohtlemised

23. augustil teatati, et Lasnamäel Läänemere teel tekkis konflikt endiste elukaaslaste, 36-aastase mehe ja 33-aastase naise vahel. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes ja tekitasid teineteisele füüsilisi vigastusi.

23. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Tööstuse tänaval ründas 30-aastane naine 54-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

24. augustil teatati, et Lasnamäel Linnamäe teel asuvas bussipeatuses ründas 40-aastast meest seni tuvastamata mees. Ründaja põgenes sündmuskohalt enne politsei saabumist.

24. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval asuva baari ees ründas seni tuvastamata naine 25-aastast naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

24. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Reisijate tänaval toimus kaklus 39-aastase ja 32-aastase mehe vahel. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse, teine osapool viidi jaoskonda.

24. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval ründas 38-aastane mees talle tuttavat 35-aastast naist. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

Ööl vastu 25. augustit teatati, et Põhja-Tallinnas Maleva põiktänaval löödi 31-aastast meest ja tekitati talle kehavigastusi.

Ööl vastu 25. augustit teatati, et Lasnamäel Tondiraba tänaval löödi 44-aastast meest.

Ööl vastu 25. augustit teatati, et Lasnamäel Raadiku tänaval löödi 23-aastast meest ja tekitati talle kehavigastusi.

Ööl vastu 25. augustit teatati, et Lasnamäel Ümera tänaval löödi 31-aastast naist ja tekitati talle kehavigastusi.

25. augustil teatati, et 29-aastane mees lõi Lasnamäel Kalevipoja põiktänaval asuvas korteris oma endist abikaasat, 28-aastast naist ja tekitas talle valu. Konflikti ajal viibisid korteris kaks alaealist last. Politseinikud pidasid mehe kinni.

25. augustil teatati, et 45-aastane mees torkas Lasnamäel Anni tänaval asuvas korteris noaga kätte oma elukaaslast, 44-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

25. augustil teatati, et Kesklinnas Tornimäe tänaval löödi 61-aastast meest ja tekitati talle kehavigastusi.

Vargused

23. augustil varastati Lasnamäel Punasel tänaval graaažis seisvas autolt tahmafilter. Kahju kuni 1000 eurot.

24. augustil varastati Nunne tänaval naise õlakotist rahakott, milles oli sularaha ja dokumendid. Kahju üle 1600 euro.

24. augustil teatati, et Videviku tänaval asuvast korterist on varastatud väärisesemeid. Kahju 6650 eurot.

25. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Tööstuse tänaval varastati sõiduautost rahakott ja erinevaid tööriistu. Kahju on kokku üle 1500 euro.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

23. augustil teatati, et Keilas ründas 26-aastane naine oma elukaaslast, 31-aastast meest noaga. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.

23. augustil teatati, et Arukülas alevikus lõi 47-aastane mees oma abikaasat, 51-aastast naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

24. augustil teatati, et Maardus lõi 29-aastane mees lõi 36-aastast naist. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes.

25. augustil teatati, et 42-aastane mees lõi Lääne-Harju vallas Nahkjala külas ühise alkoholitarbimise käigus 35-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid 42-aastase mehe kinni.

Juhtumid piiril

23. augustil lõpetasid Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalve talituse ametnikud ennetähtaegselt kahe Ukraina kodaniku viisavaba lubatud viibimisaja ja lühendasid seda ühekordselt, kuna naised töötasid Eestis ebaseaduslikult ja pakkus intiimteenuseid. Neile koostati vabatahtlik lahkumisettekirjutus ning kohaldati sissesõidukeeld üheks aastaks.

23. augustil lõpetasid Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalve talituse ametnikud ennetähtaegselt Ukraina kodaniku viisavaba lubatud viibimisaja ja lühendasid seda ühekordselt, kuna naine töötas Eestis ebaseaduslikult ja pakkus intiimteenuseid. Talle koostati vabatahtlik lahkumisettekirjutus ning kohaldati sissesõidukeeld üheks aastaks.

23. augustil tunnistasid Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalve talituse ametnikud kehtetuks Venemaa Föderatsiooni kodaniku viisa, kuna naine pakkus Eestis intiimteenuseid. Talle koostati vabatahtlik lahkumisettekirjutus ning kohaldati sissesõidukeeld kuueks kuuks.

25. augustil saabus Malagast Tallinna lennujaama Gambia Vabariigi kodanik, kes esitas kontrolliks võltsitud Itaalia Vabariigi elamisloakaardi. Mees peeti asjaolude täiendavaks uurimiseks kinni.

LÕUNA PREFEKTUUR

Põlvamaa

Vargus

16. augustil avastati, et Kanepi vallas Saverna külas seisnud John Deere traktorilt on varastatud GPS-antenn ja ekraan. Vargusega tekitatud kahju on 15 000 eurot.

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

25. augustil laekus politseile teade, et alkoholi tarvitanud 44-aastane mees lõi 41-aastast elukaaslast ja 16-aastast noormeest. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

24. augusti õhtul lõi 52-aastane mees puuhaluga tema saunamajja tungida püüdnud joobes 40-aastast mees. Politsei pidas lööja kuriteos kahtlustatavana kinni. Viga saanud mehe toimetasid meedikud haiglasse.

Valgamaa

Kehalised väärkohtlemised

25. augustil teatati, et Valgas Turu tänaval löödi 65-aastast meest. Meedikud viisid kannatanu esmaabiks haiglasse. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

24. augustil lõi joobes 61-aastane mees Valga linnas Kesk tänava korteris 63-aastast elukaaslast. Meedikud andsid kannatanule esmaabi kohapeal. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Vargus

23. augustil avastati, et Valgas J. Kuperjanovi tänava töökojast varastati erinevaid tööriistu. Kahju on selgitamisel.

Juhtum piiril
24. augustil kella 16.20 paiku kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kel puudus seaduslik alus Eestisse sisenemiseks. Kuna piiripunkti saabunud mehe viisa oli kehtetu, vormistati talle riiki sisenemise keeld ning ta saadeti tagasi Venemaale.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Raske tervisekahjustuse tekitamine

23. augustil teatati, et Kohtla-Järve Ahtme linnaosas Ahtme maanteel ründas 36-aastane naine noaga oma 36-aastast elukaaslast. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse. Naine peeti kahtlustatavana kinni.

Kehalised väärkohtlemised

23. augustil teatati, et Jõhvis Sompa tänaval löödi 17-aastast noormeest.

23. augustil teatati, et Kohtla-Järvel Põhja alleel tungis 56-aastane mees kallale oma 60-aastasele elukaaslasele. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni.

23. augustil teatati, et Narvas Kangelaste tänaval lasti 46-aastast meest pipragaasiga. Kiirabi osutas mehele esmaabi.

24. augustil teatati, et Kohtla-Järve Ahtme linnaosas Lehola tänaval tungis 37-aastane naine kallale oma 44-aastasele elukaaslasele.

24. augustil teatati, et Püssi linnas Viru tänaval tungis 30-aastane mees kallale oma 30-aastasele elukaaslasele. Politseinikud pidasid kahtlustatava kinni.

25. augustil teatati, et Jõhvis Keskväljakul asuvas meelelahutusasutuses löödi 30-aastast meest tooliga.

Vargused

23. augustil teatati, et Narvas varastati Kreenholmi tänavale pargitud veokist diiselkütust. Kahju on 240 eurot.

23. augustil teatati, et Narva-Jõesuu linnas Aia tänaval varastati hotellitoast mobiiltelefon, sularaha ja muud isiklikud esemed. Kahjusumma on 300 eurot.

Avaliku korra raske rikkumine

23. augustil teatati, et Narva-Jõesuu-Narva linnaliinibussis tungiti kallale 29-aastasele mehele. Politseinikud pidasid kahtlustatavatena kinni 19-aastase noormehe ja 21-aastase noormehe.

Juhtumid piiril

23. augustil saabus Narva-2 piiripunkti riigist väljuvale suunale 1981. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kes viibis Schengeni territooriumil seadusliku aluseta kuus päeva. Koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks ning naine lahkus Venemaale.

23. augustil kella 16.50 ajal pidasid piirivalvurid Alutaguse vallas Permisküla lähistel kinni kaks meest, kes ületasid paadiga Narva jõel ajutise kontrolljoone Venemaalt Eestisse. Vasknarva kordonisse helistas kohalik elanik, kes kahtlaseid mehi Eesti kaldal märkas. Esialgsetel andmetel 2001. aastal sündinud Iraani Islamivabariigi kodanikud peeti kinni, alustati menetlust ning kohtu loal paigutati nad kinnipidamiskeskusesse.

24. augustil saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1941. aastal sündinud Ameerika Ühendriikide kodanik, kes oli Schengeni territooriumil 180-päevase perioodi jooksul juba lubatud 90 päeva viibinud. Väljastati sisenemiskeeld ning naine saadeti tagasi Venemaale.

25. augustil saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1972. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kes juhtis sõiduautot Dodge. Piirivalvurid tuvastasid, et sõiduki identifitseerimiskleebis oli võltsitud ning tehasetähis manipuleeritud. Mees oli nõus menetluskulude ja võimaliku karistusena mõistetava rahalise karistuse asendamise maksega riigituludesse ning kriminaalmenetlust ei alustatud.

25. augustil saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1984. aastal sündinud Ukraina kodanik, kes andis ebaselgeid ütlusi oma reisi eesmärkide kohta ning kellel puudusid asjakohased dokumendid ja piisavad rahalised vahendid riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeeld ning mees saadeti tagasi Venemaale.

25. augustil saabusid Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1992. aastal ja 1994. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikud, kes andsid ebaselgeid ütlusi oma reisi eesmärkide kohta ning kellel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeelud ning mehed saadeti tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Vargus

22. augustil sai politsei teate, et Järva vallas murti lahti elumaja kõrvalhoone uks ja varastati mootorsaag ja elektrooniline kell. Vargusega tekitati kahju ligi 220 eurot.

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine

25. augustil sai politsei teate, et Haapsalus ründas 45-aastane mees oma 43-aastast elukaaslast, kes sai viga.

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine

26. augustil sai politsei teate, et Tori vallas lõi 53-aastane naine 33-aastast meest. Politsei pidas naise kahtlustatavana kinni.

Asja rikkumine ja hävitamine

24. augustil sai politsei teate, et Pärnus Sillutise tänaval purustas seni tuvastamata isik matusebüroo akna ja viskas hoonesse süttiva vedelikuga anuma, mis lahvatas põlema. Tekkinud kahju on selgitamisel.

Avaliku korra raske rikkumine

24. augustil sai politsei teate, et Pärnus Hommiku tänaval lõi 33-aastane naine 30-aastast meest.

Raplamaa

Kehalised väärkohtlemised

25. augustil sai politsei teate, et Kohila vallas lõi 41-aastane mees oma 61-aastast isa, kes sai viga.

24. augustil sai politsei teate, et Juuru alevikus lõi 54-aastane mees oma 61-aastast elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

23. augustil sai politsei teate, et Kehtna vallas tõukas 37-aastane mees oma 30-aastast elukaaslast, kes sai viga.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.